16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Minőségi fűmagkeverékek a gyönyörű gyepért

A kertes családi házzal rendelkezők tudják, hogy a kert megannyi részének gondozása egy külön tudomány és számtalan hozzávaló szükséges, hogy elérjük a kívánt eredményt. Ezek a hozzávalók lehetnek különféle kézi eszközök, nagy szerszámgépek, és persze a magok, hagymák, hogy megfelelő virágot és gyümölcstermést kapjunk.

Befolyásoló tényező még az időjárás, amelyre sajnos nem sok kihatásunk van, de ha sikerül az előzőekben felsoroltakat kiváló minőségben beszerezni, illetve kellő jártassággal alkalmazni, akkor várhatóan gyönyörűen rendezett kertünk lesz.

Ahol többféle típusból válogathatunk

Fűmag és fűmag között is van különbség, ezért fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy az udvarunkban lévő talajhoz, a saját környezeti viszonyainkhoz és igényeinkhez melyik a megfelelő választás. A Szentiváni kertcentrum minőségi fűmagkeverékeinek kínálatát megtekintve biztos lehetsz benne, hogy bármelyik mellett is döntesz, nem fogsz csalódni.

A webáruházban annak megfelelően is válogathatsz, hogy milyen szokások jellemzik a háztartásodat, mi várható az udvarban, mennyi terhelés fogja érni a gyepet. A cég weboldalán részletes információkat találsz a különféle prémium fűmagkeverékekről, hogy aztán könnyen ki tudd választani az udvarba illő változatot.

Ha túl vagy a vásárláson, akkor a vetéshez elegendő eloszlatni a magokat a megfelelő területen, majd jól beöntözni. Ezt követően a magokból kinő a szép, egyenletes fű, melyet rendszeres öntözés segít abban, hogy a továbbiakban is optimálisan növekedjen és gyönyörű, egybefüggő zöld színnel díszítse a kertet.

Miért fontos a prémium fűmag?

Ahhoz hogy egy csodálatosan szép zöld gyepünk legyen, nem elegendő, hogy alaposan kigazoljunk és megfelelően előkészítsük a talajt. A körülményeinkhez és szokásainkhoz megfelelő fűmagot is ki kell választani. Találkozhatunk sokféle árkategóriával, amelyek gyakran különböző minőséget is jelentenek.

Ha egy olcsó, silány fajtát szerzünk be, akkor valószínűleg sikertelen lesz a művelet. Ahhoz, hogy már elsőre se bosszankodjunk, és ne kelljen minden munkát újra elvégeznünk, jobb, ha mindjárt az elején kiváló minőségű fűmagokkal vagy keverékekkel dolgozunk. Ezáltal időt, energiát és pénzt is megspórolunk.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a vásárláskor?

Attól függően, hogy mekkora terheltséggel számolunk, háromféle fokozatba sorolhatjuk a keverékeket. Az elsőbe kerülnek azok a magok, amelyek gyepet alkotva kevésbé tűrik a taposást. Tehát ezt akkor vásároljuk, ha csak heti egyszer-kétszer, vagy még ritkábban lépünk ki a fűre, így egy gyönyörű pázsitot kapunk.

Nagyon jó teherbíró képességgel rendelkezik a következő típusú fűmag, amely díszpázsitot ad, de bírja már a taposást is, szintén kiváló minőségben. Akik viszont olyan terepen szeretnének csodálatos látványt, ahol állandó sportolás is zajlik, azoknak az igazán nagy teherbírású keveréket kell választaniuk. De a teherbírás mellett vásárolhatunk a napsütés és az eső mennyiségének figyelembevételével is fűmagokat a webshopban.