14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Egy biztonsági kamera, ami mindent is lát?

A biztonsági kamerák sem láthatnak mindent, igaz? Vagy mégis? Ha nagyobb területeket szeretnél lefedni, de nem akarsz ehhez pár méterenként eszközöket telepíteni, akkor ez a cikk neked szól. Mutatunk egy olyan speciális típust, ami végtelenül hasznos!

A hagyományos biztonsági kamerák

Egy hagyományos eszköz lehet kiváló képet tud biztosítani, azonban nem mozgatható, mindig azonos irányba néz, azaz egyetlen fix, és olykor elég szűk területet képes csak belátni. Nem lehet velük mozgásokat lekövetni, a nagyobb területek megfigyelésére sem alkalmasak. Ráadásul nem is lehet velük ráközelíteni a gyanús területekre, hogy könnyebben tudjuk értelmezni, mit is látunk.

Mi tehát a megoldás? Kétméterenként el kell helyezni egy eszközt? Vagy egymás mellé felrakni párat, melyek mind más irányba néznek? Érdemes inkább beszerezni a Fisotech PTZ biztonsági kameráinak egyikét!

Mi is az a PTZ biztonsági kamera?

A PTZ az angol Pan-Tilt-Zoom rövidítése. Annyit jelent, hogy pásztázás, dönthetőség, zoom. Ez az a három terület tehát, amiben egy ilyen eszköz túltesz a hagyományos kamerákon.

Vízszintesen és függőlegesen is tudod forgatni, így sokkal nagyobb területet tudsz velük lefedni. Emellett zoomolásra is alkalmasak, azaz rá tudsz közelíteni a gyanús eseményekre. Például, ha egy gyanús személy jelenik meg a képen, akkor meg tudod közelebbről is nézni, hátha mégis felismered ki az. Ezzel akár téves riasztásokat is ki tudsz küszöbölni.

Mik a PTZ biztonsági kamera előnyei?

Nagyszerű lehetőség, hogy a távoli kapcsolatnak hála az okostelefonod segítségével egyszerűen mozgásra tudod bírni az eszközt, azaz könnyen körbe tudsz vele nézni, ha szükséges. Legyél akárhol, bármikor megnézhetsz egy nagyobb területet az otthonod körül. Így biztos nem maradsz le semmiről!

Legyen szó akár a házadról, akár a nyaralódról, egy szép nagy területet tudsz lefedni egyetlen PTZ biztonsági kamera segítségével. Tökéletesen ki lehet vele váltani akár több kisebb lefedettséget biztosító eszközt is, így még a telepítési költségek tekintetében is nagyon jó választás lehet.

Érdemes azt is megemlíteni, hogy akár öt megapixeles felbontással is rendelkezhet egy ilyen eszköz, ami egy analóg kamerához képest tizenötszörös szorzót jelent. Nem véletlen, hogy minőségi, kristálytiszta képet kapunk.

Emellett az éjjellátó funkciónak hála akár 180 méteres távolságból is még használható éjszakai felvételekkel szolgál. Így a nap 24 órájában garantálni tudja az otthonunk, irodánk vagy akár a nyaralónk biztonságát.

Az úgynevezett “járőrözési” funkciónak köszönhetően be tudod állítani, hogy önállóan tudja pásztázni az általad megadott területet. Előre megadhatod, hogy milyen irányokba nézzen, és ott mennyi ideig készítsen felvételt. Külső szemmel olyan lesz, mintha élőben néznéd, mi történik a területen.

A PTZ biztonsági kamera egy nagyszerű megoldás, de ez sem tudhat mindent. Ha például 0-24-es felügyelet kell minden területre, akkor több eszközre lesz szükség, mert ez is csak egy irányba tud nézni, ezt tartsd szem előtt!