14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Hasznos tudnivalók a klikkes vinyl padlóról

Nagyon örömteli és felszabadító érzés, amikor végre beköltözhetünk a saját otthonunkba. Sok esetben azonban úgy ítélhetjük meg, hogy van még mit javítani, átalakítani rajta, és ez gyakran nem más, mint maga a padló, illetve annak burkolata.

Ma már nagyon sokféle megoldás a rendelkezésünkre áll, ha napirendre kerül a padlóburkolás. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, ráadásul folyamatosan vannak új alternatívák, opciók is. Ezek közül az egyik a klikkes vinyl padló, ami ma már széles körben ismert és előszeretettel használt burkolattípus.

Ráadásul a beszerzése is nagyon egyszerű, az iFloor klikkes vinyl padló kínálatában ugyanis gyorsan rálelhetünk arra a változatra, amit minden tekintetben - különösen színben, mintában és vastagságban - megfelelőnek érzünk.

Mit érdemes tudni a vinyl padlóról? 

A vinyl padló egy viszonylag újféle padlóburkolat, aminek a népszerűsége folyamatosan nő. Ez persze nem is meglepő azt tekintve, hogy milyen sok előnyös tulajdonsága van. Mindenekelőtt azt érdemes tudni róla, hogy PVC-ből készül, melynek köszönhetően nagyon erős, ellenálló és tartós. 

Nagymértékben ellenáll az ütéseknek, a karcolódásnak, sőt még a nedvességnek is. Ideális választás lehet olyan helyiségekbe, ahol sokat közlekedünk - tipikusan ilyen a nappali vagy a hálószoba - de a vízállósága miatt jó megoldást jelenthet a vizes helyiségek burkolásához is.

Az pedig már csak egyfajta plusz, hogy nagyon sokféle színben és mintában elérhető, így mindannyian az egyéni igényeink, illetve az otthonunk stílusa szerint tudunk választani a kínálatból. 

Mit jelent az, hogy a vinyl padló klikkes? 

A vinyl padlónak alapvetően kétféle típusát különböztetjük meg: az egyik a ragasztós, a másik pedig a klikkes fajta. Ez utóbbinak az a különlegessége, hogy a telepítéskor az elemeket egymáshoz kattintva lehet rögzíteni, a munkához tehát nincs szükség ragasztó használatára. 

Ez a technika nagymértékben leegyszerűsíti és felgyorsítja a telepítés folyamatát, ami jó hír, hiszen egy viszonylag nagyobb alapterületű szoba burkolásával is pikk-pakk elkészülhetünk.

Hogyan történik a klikkes vinyl padló telepítése? 

Mindenekelőtt meg kell alaposan vizsgálni, hogy a padló teljesen egyenes, hibáktól és egyenetlenségektől mentes-e, illetve az is fontos, hogy le legyen portalanítva és meg legyen tisztítva más szennyeződésektől is. 

Amennyiben azt látjuk, hogy nem sima vagy nem egyenes a felülete, akkor szükség lehet az aljzat javítására, erre a célra aljzatkiegyenlítő használata javasolt. Ezt követően szükség lesz egy párazáró réteg alkalmazására is, hogy megakadályozzuk a talajból származó pára áthatolását, bejutását a burkolatba. Majd jöhet a vinyl lerakása és összepattintása. 

Ezeket mindenképp tudnunk kell, ha épp valamelyik helyiség padlójának burkolását tervezzük és hajlunk arra, hogy a klikkes vinyl mellett döntsünk. Annak számos előnyös tulajdonsága van, ráadásul a telepítéssel is hamar végezhetünk, így garantáltan nem fogjuk megbánni a döntésünket.