11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Mikor van itt az ideje a hajbeültetésnek?

Ez a kérdés nagyon gyakran elhangzik. Van ideális időpont? Mikor érdemes belevágni a hajbeültetéses procedúrába? A választ könnyű megadni, de ha mélyebbre ásunk, akkor azért veszít egyszerűségéből.

Időpont egyénre szabottan

Tulajdonképpen bármikor áteshetünk a TurboHair Medical szolgáltatásai között megtalálható beavatkozáson, nincs semmilyen megkötés ebben. Amire viszont oda kell figyelnünk, vagyis akire oda kell figyelnünk: természetesen magunkra. A lényeg tehát, hogy nekünk mikor a legjobb.

Lényeges tudnivaló, hogy a hajbeültetést követő héten minden fizikai aktivitást (pl.: kerti munkálatokat, sportot stb.) kerülnünk kell. Miért kell kímélnünk magunkat? Ha komolyabb terheléssel járó mozgásokat végzünk, akkor izzadni kezdünk. Ez a még gyógyuló, érzékeny fejbőrnek pedig nem ideális.

A hajbeültetés és az évszakok 

Valóban mindegy, mely időszakot választjuk ki az évben. De azért figyelembe kell vennünk minden évszak egyediségét. 

  • Ha a télre esik választásunk, a legfontosabb, hogy kerüljük el fejbőrünk megfázását. Ez kritikus szempont, hiszen a beavatkozást követő két napban gyakran kell nedvesíteni az érintett területet. 
  • A tavasz az egyik legjobb időszak, de az esős időjárással szintén vigyáznunk kell.
  • Nyáron a forróság okozhat kellemetlenségeket. Sokáig ne tartózkodjunk a tűző napon. Öt perc is elég lehet a leégéshez. Ebben az időszakban az izzadás jelenthet még megoldandó feladványt. 
  • Az ősz is remek alkalom a hajbeültetéshez. A tavaszi hónapokhoz hasonlóan ilyenkor is a csapadék lehet az ellenfelünk.

Aranyszabályként kijelenthető, akkor vágjunk bele a dolgokba, amikor a gyógyulási folyamat szempontjából magunknak a legideálisabb.

Hazánkban nem kevés ideig kell valamilyen fejfedőt hordanunk, hiszen az időjárás megköveteli. A sapka kérdése nem elhanyagolható tényező. Ha egy mód van rá, csak a kezelés utáni harmadik naptól viseljük. Mindig törekedjünk arra, hogy a lehető legkíméletesebb anyagból készültet válasszuk. Felhelyezésekor ügyeljünk arra, hogy az érzékeny területtel ne érintkezzen. 

Ami pedig szintén nagyon fontos, hogy mindig tartsuk szem előtt a higiéniát. Nem lövünk mellé, ha ebben a kérdésen kikérjük orvosunk véleményét és ajánlását.

Odafigyeléssel a minél gyorsabb eredményért

A beavatkozás mellett általában a fiatalos, önbizalomtól duzzadó énünk visszahozatala miatt döntünk. Mint minden orvosi eljárásnak, ennek is megvannak a kockázatai. Kellő körültekintéssel ez a rizikófaktor azonban nagyon alacsonyan tartható.

Kiemelt fontosságú, hogy a javasolt teendőket minden esetben fogadjuk meg. Ezt az egyes klinikák általában egyénre szabottan határozzák meg.

A kezelést követően a beültetett hajszálak eleinte fejlődésnek indulnak. Körülbelül két hét után azonban fejünk elveszíti őket. Ne essünk kétségbe! Ez a folyamat része. A hajhagymák bent maradnak, így nagy baj nem történik. Átlagosan 4-5 hónapon belül újra növekedésnek indulnak a hajszálak. A szemmel látható végeredményig egy év is eltelhet.

A hajbeültetés tehát nem rövid folyamat, de ha betartunk néhány szabályt, akkor nincs mitől félnünk. Hajunk által új emberré születünk.