0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Kedvező áron az értékcsökkentett termékekkel

Mindenkivel előfordult már, hogy olyan terméket vásárolt, amelynek sérült volt a doboza, vagy valamiért hibás volt a csomagolása. Ezeket az árucikkeket az üzletek az eredetinél jóval alacsonyabb áron kínálják eladásra, amivel mindenki jól jár.

Hiszen attól, hogy egy kicsit más a csomagolása, maga a termék az esetek döntő többségében nem hibás és ugyanúgy hiánytalan. Ugyanakkor ennek révén a vásárlónak lehetősége nyílik olyan árucikkek megvételére is, amelyek esetleg a magas áruk miatt máskülönben elkerülik a figyelmét.

Bontott termékek már webáruházban is

Míg korábban legtöbbször személyes vásárlásainknál találkoztunk sérült csomagolású termékekkel, ma már az olyan üzletek is, mint a BestMarkt,kedvező áron kínálják értékcsökkentett termékeiket. Ebben a kategóriában több mint 100 olyan árucikk szerepel, amelyek az eredetinél jóval alacsonyabb áron beszerezhetők.

Fontos megemlíteni, hogy ennek oka nem az alacsonyabb minőségben keresendő, hanem pusztán csak abban, hogy a legtöbb termék már kibontott, esetleg bemutatótermi darab volt, vagy valamilyen oknál fogva javításra került, de már ismét tökéletes működéssel tudja tovább szolgálni új tulajdonosát. A weboldalon minden esetben fel van tüntetve, hogy az értékcsökkenésnek mi a pontos oka.

Javított, bontott vagy csomagolássérült?

Mielőtt értékcsökkentett termékek vásárlására adjuk a fejünket, nem árt tisztában lenni ezeknek a fogalmaknak a különbözőségével.

  • Bontott terméknek nevezzük azt az árucikket, amelyet már például a webáruház üzletében valamilyen oknál fogva a cég munkatársai kibontották, vagy egy vásárló küldte vissza. Ez nem jelenti azt,  hogy a termék hibás, csak azt, hogy a vevő valamilyen oknál fogva elállt végül a vásárlástól, mégsem kellett neki az adott tárgy. A termék kiváló állapotban van, természetesen ilyenkor is minden tartozékkal együtt kerül értékesítésre.
  • Javított az a termék, amelyet a gyártó vagy a BestMarkt saját szakszervize szakszerű módon megjavított, és minden specifikációban megfelel az új termék kategóriájának.
  • Csomagolássérült termék pedig értelemszerűen az, amelyik a szállítása során valamilyen okból megsérült. Ezen nem lehet már változtatni, a vevő vállalja, hogy a kedvező ár fejében a csomagolás kevésbé lesz esztétikus. De mivel a legtöbb esetben a csomagolás a szemeteskukában szokott landolni, így ez sem okozhat problémát az adott árucikket megvásárolni készülő látogatónak.

A fentiek alapján látható, hogy a BestMarkt mindent megtesz, hogy az értékcsökkentett termékek is eladásra kerüljenek, így biztosítva a fenntarthatóságot és a kevesebb hulladék termelődését is.

Műszaki cikkek döntő többségében

Ha valaki régóta vágyik egy porszívóra, egy szendvicssütőre vagy akár egy tv-re, akkor érdemes végigböngészni az ilyen jellegű üzleteket is, hátha kedvezőbb áron találja meg itt a kiszemelt árucikket. 

A rengeteg holmi között a gyors keresést a webshopokban általában szűrők segítik, elsősorban az ár, majd pedig a gyártók szerint lehet válogatni. Ha pedig valaki tudja, hogy konkrétan mit keres, beírhatja a kulcsszavas keresőbe is.