10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Elengedhetetlen kellék kicsiknek: ágynemű szett az óvodába

Az ovis időszak rengeteg örömet, kihívást hoz, ugyanakkor gondosan felkészülve sokkal könnyebbé válik az “elengedés”. Az alapvető felszerelések beszerzése mellett nem maradhat el az ágynemű szett megvásárlása sem. Érdemes olyan mintás változatot választani, ami a kicsi kedvenc motívumát, állatfiguráját tartalmazza a neki tetsző színekben.

Milyen az ideális paplan-párna szett?

A Berry Baby óvodás ágynemű szettjeinek kínálatából elérhetünk szabvány méretű, különféle mintákkal ellátott termékeket. Például őzikéset, szürke felhőset, piros Minnie fantasy szettet, kék csillagosat, és még sorolhatnánk. Előnyük, hogy 4 évszakosak, azaz egész évben használhatók, 100%-ban pamutból készültek, thermoflíz töltettel. Egyszerűen tisztíthatók, mivel 40 fokban mosógépben moshatók. Nem kell azon gondolkodni, hogy megfelelő lesz-e a méretezés, hiszen szabvány ovis méretűek, a párna 40x50 cm, a paplan pedig 140x90 cm.

Az ideális szett kellemesen puha, kellően meleg, ugyanakkor a minták, motívumok a kicsi számára az otthonosság érzetét keltik. Emiatt is olyan fontos, hogy együtt válasszuk ki a megfelelő ágyneműt, hiszen általa egy darabka az otthon melegéből vele lehet az óvodában is. Egyes gyerekeknek nehezebb megszokni az ovis környezetet, számukra könnyebbség lehet, ha a kedvenc állatait, szimbólumait tartalmazzák az alapvető holmik, mint az ágynemű vagy az ovis zsák.

Milyen szempontok alapján válasszunk?

Érdemes bevonni gyermekünket is a folyamatba, hiszen így egyrészt egy vidám közös program lehet a keresgélés, másrészt jobban meg tudjuk állapítani, hogy melyik lehet számára a legideálisabb opció. 

Gondoljuk át az érdeklődési körét: szereti az állatokat, inkább mesefigurás típus, netán az idilli erdei környezet nyugtatja meg? Mivel ez a takaró és párna fogja képviselni az “otthont”, fontos, hogy kellemesen érezze magát általa, és megnyugvást hozzon számára. Bár nem minden kicsinek lesz kedvence az óvoda, de vidám hangulatú kiegészítőkkel nagyobb kedvvel kezdheti meg az ovis időszakot.

Ne feledjük, hogy rengeteg meglepetést tartogathat ez a korszak, nekünk az a dolgunk, hogy támogassuk gyermekünket, segítsük a beilleszkedését és az új helyzet mielőbbi megszokását.

Készüljünk fel idejében!

Fontos, hogy ne utolsó percben kezdjünk el keresgélni, hiszen a kapkodás, rohanás kiváltotta negatív érzések átragadnak a kicsire is. Legyen a felkészülés időszaka könnyed, bolondos és örömteli.

Szerezzünk be minden szükséges holmit és kiegészítőt, ebben a segítségünkre lehet a Berry Baby választéka, ahonnan nemcsak csodaszép ágynemű szetteket, hanem lepedőket, kéztörlőket is beszerezhetünk. Minden egy helyen megtalálható, ráadásul az alapanyagok terén sem kell aggódnunk, hiszen biztonságos, strapabíró, egyszerűen tisztítható.

Az első napokban a személyes kellékek jelentik a biztos pontot számára, amelyek az otthon illatát és hangulatát árasztják magukból.