10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

A teremcipőnek számtalan előnye van

A kistermes foci nagy népszerűségnek örvend. Kicsik és nagyok egyaránt űzhetik, és profi szinten is van lehetőség kipróbálni. Már külön ezen a pályán is kialakult egy szakág (futsal), de a téli időszakban is tökéletes menedék a fagy, hó elől, ha teremben rúghatjuk a bőrt. Ehhez azonban megfelelő focicipőre is szükség van.

Teljesen más körülmények

Az talán nem egy nagy újdonság, hogy a terempálya sok tényezőben különbözik a műfüves, természetes fűvel borított pályához képest. Itt a tapadást teljesen másképp kell megoldani, ami azt is jelenti, hogy a focicipők talpa nagymértékben különbözik a többi változattól. Elég megnézni a Királysportbolt teremcipő kínálatát és máris láthatjuk, hogy milyen cipők érhetőek el. Egy valami biztos: a legnagyobb gyártók (Nike, Adidas) nem feledkeztek el a teremfociról, rengeteg terméket találhatunk az említett két márka képviseletében.

A teremcipő egyik legnagyobb ismerve a lapos talp és a minimális barázdák. Miért van erre szükség? A teremben ahhoz, hogy megfelelő legyen a tapadás, minél nagyobb felülettel kell érintkeznie a cipőnek. Ezért lapos, hogy stabilan, csúszás nélkül tudjunk mozogni a pályán. Természetesen nem csak a talpon múlik az, hogy megfelelő teljesítményt nyújtsunk, de ez mindennek az alapja. Ezenkívül a teremcipő formája, kialakítása is fontos szempont, mivel a lábbelinek több feladatot is el kell látnia.

Nem csak a tapadás az egyetlen tényező, amit figyelembe kell venni a megfelelő focicipő kiválasztása során. Ott van még az is, hogy mennyire könnyen tudunk benne futni, tehermentesíti-e a lábunkat a terheléstől, és persze a sérülések ellen is védelmet kell nyújtania. Ha ez mind megvan, akkor már szinte biztos, hogy megtaláltuk az ideális teremcipőt.

Kényelem és megjelenés? Mind a kettő fontos

A focistáknak egyáltalán nem mindegy, hogy mégis milyen színű vagy mintázatú a cipő. Ezt a gyártók is tudják nagyon jól, így elég széles szín- és mintapalettával találkozhatunk a piacon. Mindenki megtalálhatja a stílusához és/vagy a felszereléséhez illeszkedő darabot.

Természetesen nemcsak a megjelenés a fontos, hanem a kényelem is. A teremcipőt gyakran 2-3 órán keresztül is viselni kell, és az kifejezetten kellemetlen tud lenni, ha már 20-30 perc után nyomja, töri a lábat. Érdemes alaposan tesztelni a kiválasztott lábbelit, valamint utánaolvasni, hogy mégis melyik nyújtja a legnagyobb kényelmet.

A teljesítmény kulcsa

Ne álljunk úgy a kérdéshez, hogy mindegy, milyet választunk, csak teremcipő legyen. Egy jól választott lábbeli a játékunkat is a következő szintre emelheti. Ezért is fontos, hogy ne kapkodjuk el a választást, és keresgéljünk a minőségi termékek között. Az Adidas vagy a Nike cipőivel garantáltan nem fogunk mellélőni. Ezeket a teremcipőket a legmagasabb szinten is használják minden nap. Ha a sportág sztárjainak megfelel, akkor biztosan a mi lábunkon is megállják a helyüket.