8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Születésnapi bulit szervezel? Ezekre a dolgokra ügyelj, és sikered lesz!

Akár magadnak, akár másnak szervezed meg a nagy napját, igencsak hosszú lehet a lista azt illetően, hogy mikre kell odafigyelni. Cikkünkben most ehhez nyújtunk egy kis kapaszkodót, így nem nyűg, hanem örömteli esemény lesz a szervezés és maga a buli is.

Ha már egy évben csak egyszer van, adjuk meg a módját a születésnapnak, nem? Keress hozzá egy extrán különleges szülinapi helyszínt, például a szabadulószobájáról ismert Neverlandet, ahol a kijutós programon kívül még vacsorázásra és koktélozásra is lehetőség van. 

Az első kérdés: hol legyen?

A helyszín kiválasztása sok dologtól függ, ezeket is vedd tehát figyelembe, amikor egy étterem, kocsma vagy más vendéglátó egység mellett leteszed a voksod:

  • Elérhetőség a kívánt időpontban
  • Kell-e foglaló és van-e bérleti díj, esetleg ezek lefogyaszthatóak-e?
  • Hányan fértek el? Van-e különterem?
  • Milyen az étel- és italkínálat?
  • Milyen a hely témája, stílusa, passzol-e az ünneplő társasághoz?
  • Milyen szolgáltatásokat kínál?
  • Könnyen megközelíthető-e tömegközlekedéssel vagy autóval? Milyen a parkolás?

A második dolog: a tematika és a díszítés

Ha megvan a helyszín, a dekoráció és az atmoszféra fogja kifejezni a születésnapos stílusát, a rendezvény témáját, már ha lesz utóbbi. Lufik, virágok, girlandok, gyertyák, poszterek, égősorok és még egy rakás más dekorációs elem áll rendelkezésedre annak érdekében, hogy minél stílusosabb légkört teremthess. Erről persze nem árt egyeztetni a hellyel, hiszen egyrész lehet, hogy ők is tudnak ilyet szolgáltatni, és akkor nem kell sajátot vinni, másrészt az is megeshet, hogy nincs lehetőség ilyesmire.

Végül, de nem utolsósorban: a menü és a program

Mi, magyarok szinte mindig eszünk, ha partiról van szó, így a szülinap szervezésekor sem szabad elfelejteni, hogy gondoskodjunk a menüről. Egy egész vacsorára vagy “csak” nassolnivalókra, vendégváró falatokra vágyik a társaság? Mindegy, de ha olyan helyre mentek, ahol van konyha, mindkettő megoldható. Persze először kérdezz körbe, ki mit enne szívesen, így akár le is adhatjátok előre a rendelést, és nem kell várni korgó gyomorral.

A program tekintetében pedig megint csak a helyszíntől függtök - ha van tánctér, egy pont már kipipálva, már csak az a kérdés, hogy van-e DJ vagy zenei estek, netán lehetőség van saját playlist választására.

De a fentebb említett Neverland szabadulószobái kiváló programnak bizonyulhatnak, viszont ezeknél jó megjegyezni, hogy 7 főnél nagyobb csapat esetén turnusokban vehettek rajtuk részt, nem egyszerre az egész társaság.

A tökéletes szülinap szervezése időigényes lehet, de minden erőfeszítést megér a születésnapos mosolya és a társaság boldogsága. Ne felejts el fényképeket, videókat csinálni az estéről, hogy még sokáig emlékezhessetek rá! A legfontosabb persze a felhőtlen szórakozás és jókedv, így te szervezőként se aggódd túl.