11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Kiskutya érkezik otthonodba? Így készülj fel stresszmentesen!

Amikor új családtag érkezik egy apró kiskutya képében, izgatottan készülünk, hogy mindenből a lehető legjobbat kínáljuk számára. Komfortos, otthonos környezetet, a megfelelő kutyatápot, a neki való játékokat. Ilyenkor azonban könnyű kifelejteni néhány lényeges dolgot.

Ha te is ettől tartasz, mutatunk egy praktikus megoldást.

Válassz kiskutya kezdőcsomagot!

A Grandopet.hu oldalán elérhető kiskutya induló csomagban mindent megtalálsz, amire csak szüksége lehet újdonsült kedvencednek. Méghozzá az alapján választhatod ki, hogy milyen méretű ebről fogsz gondoskodni. Így biztos lehetsz benne, hogy a legoptimálisabb kellékekkel, eledellel és felszerelésekkel teheted boldoggá, amelyek számára a legideálisabbak.

A kezdeti időszak mindkettőtöknek izgalmas és kihívásokkal teli, azonban ha leveszed az összeválogatás terhét, sokkal nyugodtabban készülhetsz a kölyök érkezésére. Minden fókusz ráhelyeződhet, ezzel pedig energiát, költségeket és időt is spórolhatsz. Nem mellesleg feszültségmentesen hátradőlhetsz, hiszen a kezdőcsomagokat a szakemberek állategészségügyi szempontok alapján állítják össze, tehát garantált, hogy a legjobbat nyújtod bundás kedvencednek.

Legfőbb előnye, hogy nem marad le semmi, nem kell több helyről beszerezned a termékeket, ráadásul ezt az időt és energiát fordíthatod arra például, hogy kutyabaráttá tedd otthonodat. Ez azt jelenti, hogy kialakítasz számára egy komfortos és biztonságos sarkot, ugyanakkor elteszed a közelből az összes mérgező növényt, balesetveszélyes tárgyat. 

Eleinte nem könnyű, de hamar rá fogsz érezni, és már “kutyaszemmel” fogod látni a világot. Ez a képességed pedig mindig kisegít a bajból, hiszen amint meglátsz egy hívogató papucsot az előszobában, nyomban el is teszed, tudatosan figyelsz arra is, hogy apró, lenyelhető játékok se maradjanak a kölyök közelében.

Mire ügyelj az első hetekben?

Felelős gazdiként teljesen normális, ha megannyi kérdés fogalmazódik meg benned. Hogyan alakítsd ki a kényelmes zugot számára? Mikor fog megbízni benned? Szeretni fogja az új otthonát? 

Mielőtt teljesen elborítanának a kételyek, ne feledd, hogy a kölyöknek hozzá kell szoknia az idegen környezethez. Eleinte bizalmatlan lesz, de ez fokozatosan átalakul majd tiszta, feltétel nélküli szeretetté. Tölts vele minél több időt, de amikor egy kicsit elvonulna szunyókálni, engedj teret neki. 

Már az elején légy következetes a nevelésében. Ez azt jelenti, hogy amit nem szabad, azt kivételesen sem lehet megtenni. A jutalmazás és a dicséret kulcsfontosságú, hiszen ezáltal tanulja meg, hogy okosan viselkedett, helyesen végzett el egy feladatot. Amikor elfogad falkavezérként, akkor már nyert ügyed van. Onnantól bízni fog benned, és ez meglátszik kettőtök kapcsolatán.

Boldog, kiegyensúlyozott kutyaélet

Tégy meg mindent, hogy csodálatos élete lehessen melletted, hiszen egyedül így szabad kiskutyát nevelni. A rengeteg törődésed jutalma pedig a feltétel nélküli, őszinte szeretet.