11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Szobadekoráció modern módon - játssz a fényekkel és a színekkel!

Az otthonunk nemcsak egy hely, ahol lakunk, hanem az a hely, ahol kikapcsolódhatunk, és feltöltődhetünk a mindennapok fáradalmait követően. Mindegy, hogy a hálószobában vagy a nappaliban találjuk meg otthonunk kedvenc pontját, a dekorációk sokat segítenek a megfelelő hangulat kialakításában.

Fények a lakásban

Az általános világítás alapvető minden helyiségben. A plafonra szerelt lámpatest mellett ma már többféle világítótest alkalmazható, amely nemcsak a biztonságos munkavégzésben vagy a közlekedésben segít, hanem a bensőséges atmoszféra megteremtésében is.

Egy lakásfelújítás során álmennyezet vagy gipszkarton párkányok kiépítésére is adódik lehetőség. Ebben könnyen beépíthetünk LED szalagokat, amelyek a hangulatvilágítás feladatát látják el.

A LED-es rejtett világítások izgalmas fényeffektusok megjelenítésére képesek. A legtöbb funkció kiaknázásához egy LED szalag vezérlő mindenképp a hasznunkra lesz.

Fehér fényű szalagoknál a ki-be kapcsolás és a fényerőszabályozás egy-egy gombnyomással elintézhető a távirányítós vezérlőn. RGB LED szalagoknál a színváltás és fényjáték funkciók is kihasználhatók. Az ANRO LED webáruházban nemcsak hatalmas választék vár, hanem ügyfélszolgálat is, aki a megfelelő termék kiválasztásban is segítő kezet nyújt!

Színek a lakásban

A hagyományosan fehér színű falakat különleges falfestésekkel is feldobhatjuk. Ezek lehetnek faltetoválás vagy festmény-szerűek, ily módon csak a falak kisebb felületét látjuk el dekorációval. Ez mindig fókuszpont lesz a helyiségben, odavonzza a tekinteteket és meghatározhatja a szoba alaphangulatát.

A color-block jellegű faldekorációk is kedveltek. Ennek keretében különböző színeket kombinálunk egymással a falon, jellemzően geometrikus formában.

Ha klasszikus lakásban járunk, akkor a fehér, bézs, bordó színek is összepárosíthatók a falon. Például a parapetmagasságig sötét, felette világosabb festéket teszünk a falra, a két eltérő színű területet pedig stukkóval választjuk el egymástól.

Modern lakásokban a pasztellszínek, a menta és a púderrózsaszín is hódít. Minimal stílusnál a fekete, fehér, szürke árnyalatok a kedveltek. Mindet jól össze lehet kombinálni, látványosságukat a kialakított mintázat nagyban befolyásolja!

Természetesen a falfestékből is olyat válasszunk, ami a mi ízlésünknek is megfelel, ne csak a divatot kövessük!

Játsszunk a fényekkel és a színekkel!

A szobadekoráció egyik modern eszköze a színváltós világítás, amely falmosó fényként alkalmazva fénnyel festi át a falakat. A fehér falakat látványosan átváltoztathatjuk az RGB LED szalagokkal, hiszen a fényszínt igényünk szerint állíthatjuk be. Ily módon gombnyomásra formáljuk át a helyiség atmoszféráját.

A szoba dekorációja természetesen nemcsak a falak festésében vagy a hangulatfények kiépítésében testesül meg. Számtalan apró módon díszíthetjük lakásunkat, hogy mindig kijelenthessük: mindenütt jó, de legjobb otthon!