11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Becsomagolt örökifjúság, avagy mutatjuk a legmenőbb nyugdíjazási ajándékötleteket!

Nyugdíjba vonulás. Az élet egyik legcsodálatosabb, legmeghatóbb és egyben leginkább várt pillanata. Ekkor mindig előjönnek az ember zöldfülű korának emlékei, az legelső tapasztalások, az első állásinterjúk. Ilyenkor mindenki visszatekint egy hosszú karrierútra, a megpróbáltatásokra.

Bár sokan alig várják ezt a napot, hiszen eljön az örökké tartó vakáció időszaka, vannak, akik nehezen teszik le a munkát, hiszen tudják jól, hogy a korábban dolgos hétköznapok helyét, most valami igazán új dolog veszi át, amitől lehet, hogy még tartanak.

Ez az a pont, amikor igazán szükség van a családra és barátokra, régi cimborákra, egykori kollégákra, akik a nyugdíjba vonuló ünnepelt előtt megnyitnak egy új dimenziót, és igazán méltó módon kísérik át a nyugdíjazottat a második gyerekkorba.

Manapság ehhez nincs is másra szükség, mint egy kis humorra és néhány vicces ajándékra. A következőkben megmutatjuk azokat a nyugdíjas ajándékokat, amelyek visszahozzák a gyerekkori életvidámságot, és garantáltan mosolyt csalnak minden nyugdíjas arcára.

Nyugdíjba vonulási bizonyítvány

Ki ne emlékezne a régi szép időkre, amikor iskolásként izgatottan vártuk a bizonyítványosztást. Nos, ezúttal sincs ez másképp, hiszen névre szóló, egyedi oklevelek formájában lephetjük meg az ünnepeltet, akinek a gyakorlati záróvizsga helyszíne nem más, mint a nyugdíjba vonulási partija. Az oklevél lehetőséget ad, hogy elmondjuk mennyire is remek kollégáról, szakemberről van szó, továbbá egekig magasztalhatjuk azzal, hogy „tanulmányait” summa cum laude minősítéssel végezte.

Humoros pólók

A humor az élet megannyi területéről elengedhetetlen, így remek választás, ha egy vicces, feliratos pólóval járulunk hozzá a jókedv fenntartásához. Mindenképpen olyan felirattal ellátott ruhadarabot ajánlunk, amelyen vicces idézet vagy grafika szerepel, például: "Nyugdíjas vagyok, de még mindig király!".

Kreatív hobbi készlet

Az idősek számára a nyugdíjba vonulás sokszor előhozza az új hobbik iránti vágyat vagy éppen fellobbantja a régiek iránti tüzet. Ilyen lehet a festés, kertészkedés, fotózás, vagy éppen a gasztronómia iránti szenvedély.  Az ünnepelt számára mindig egy olyan hobbi készletet válassz, amely tökéletes harmóniában van az érdeklődési körével, és általa újra aktívnak, hasznosnak, és teljesnek érezheti magát. Például, ha a nyugdíjazott hobbija a főzés, akkor bátran ajánljuk a szett tökéletesítéséhez a „Vigyázz nyugdíjas” feliratú kötényeket.

Egy élmény többet ér ezer szónál

Az élmények mindig emlékezetesek, és sokkal többet jelentenek, mint egy tárgyi ajándék. Ajándékozz olyan élményt, amelynek a nyugdíjas biztosan örülni fog, legyen az egy színházjegy, wellness hétvége vagy hőlégballonos utazás. A hangsúly az együtt töltött idő fontosságán van.

Ajándékötleteinkkel bízunk benne, hogy meg tudtuk könnyíteni a választást, azonban van még egy fontos tényező, amellyel minden nyugdíjas számára feltehető a pont az i-re. Ez nem más, mint a tökéletes nyugdíjas búcsúztató szöveg, amelyek segítségével szem bizony nem marad majd szárazon.

Fotó: depositphotos.com