0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

A megfelelő quadgumi előnyei

Ha valaki azt mondja quadozás, akkor egyből a féktelen száguldozás fog eszünkbe jutni. Nem lesz olyan terep, amit ne lehetne leküzdeni egy ilyen jármű segítségével. Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják, de egy valami biztos minden quad esetében: a megfelelő gumi nélkül nem lehet száguldozni.

A quad- és az ATV-gumik kialakítása

A quad és az ATV is olyan, mint egy négykerekű motor. Ugyanúgy szarvkormánnyal kell őket irányítani, viszont sokkal stabilabb mozgást biztosítanak. Ha valaki nem tudná, az ATV rövidítés azt jelenti, hogy All-Terrain Vehicle, azaz bármilyen terepen megállja a helyét és lehet vele haladni. A tapadas.hu Quad-ATV gumi kínálatából pedig könnyedén beszerezhető a szükséges abroncs, ami a száguldozást fogja biztosítani.

Ha megnézzük egy ilyen gumiabroncsok kialakítását, akkor azt láthatjuk, hogy itt egyáltalán nem sima felületről van szó. Sokkal mélyebbek a barázdák, sűrűbb a mintázat, ami mind egy célt szolgál: megfelelő sebesség még a legnehezebb terepen is.

Ha sima felülettel rendelkezne a quadgumi, akkor nem lenne képes felmenni egy dombon, egyedül aszfalton lehetne használni. A barázdákra azért van szükség, hogy a lazább talajon is könnyedén meg tudjon kapaszkodni és haladni a jármű. Egy quad szinte bárhol feltalálja magát, ez pedig nagymértékben köszönhető a speciális abroncsnak.

AZ ATV-gumi is kellő szélességgel rendelkezik, mivel a stabilitás kifejezetten fontos az ATV esetében. Mintázatból is többféle érhető el, hogy minden körülményre megtaláljuk az ideális változatot. Ezek a kiegészítők nagy teherbírással rendelkeznek, hisz a használat során nagy súly és erőhatás nehezedik rájuk. Kavicsokkal, faágakkal, kövekkel is könnyedén megbirkóznak, ezért sincs általában olyan akadály, amit egy ilyen jármű ne tudna leküzdeni menet közben.

Tegyünk meg mindent a gumi állapotáért!

Mivel a szokásosnál is nagyobb terhelés nehezedik egy quad-, illetve ATV-gumira, ezért minden egyes utazás, száguldozás előtt és után kötelező ellenőrizni az abroncsok állapotát. Egy sérülés a gumiabroncson, amit nem veszünk észre, és máris megtörténhet a baj menet közben. Quadgumiból jó, ha mindig van tartalék a közelben, hisz egy elhasználódott abronccsal kifejezetten balesetveszélyes lehet, ha útnak indulunk.

A quadozás során nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra, sokkal fontosabb, mint maga a teljesítmény. Ha nem a megfelelő abroncs kerül fel a járműre, az stabilitási problémákhoz is vezethet.

Nézzünk utána, melyik a jó választás!

Már a quad is önmagában egy elég speciális járműnek számít, amit számtalan terepen és módon lehet használni. Akár zárt pályán is haladhatunk vele, de kivihetjük a mezőre, dombok közé száguldozni. Ezért sem mindegy, hogy milyen abroncsot rakunk rá, mivel mindig az adott körülményeknek, adottságoknak kell megfelelnie.

Az első gumicsere alkalmával mindenképpen kérjük ki szakember véleményét, aki ajánlani tud vagy egy márkát, vagy egy típust, amivel biztosan nem fogunk mellé lőni. Mindenképpen minőségi terméket kell keresni, ami sokkal lassabban használódik el, mint a többi.