0 °C, Budapest
0 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szombat
2023.12.06. szerda, Miklós
filter.hu filter.hu

Ingatlan bérbeadása kalamajkák nélkül

Előfordulhat, hogy lehetőséget kapunk arra, hogy a bevételeinket kiegészítsük egy ingatlan bérbeadásával, ám tartunk attól, hogy milyen gondokkal szembesülünk majd eközben. Az is lehetséges, hogy pontosan tudjuk, mennyi különféle probléma merülhet fel, éppen ezért aggódunk.

Annak ellenére, hogy minden visszás helyzet kialakulását nem előzhetjük meg, arra azért van lehetőségünk, hogy olyan biztosítékokkal lássuk el magunkat, amelyek révén ezeket is kezelni tudjuk, mind bérbeadóként, mind pedig bérlőként.

Már online is köthetünk jogszerű bérleti szerződést 

Az Alex online jogi ügyintéző rendszerben egyszerűen és kedvező áron intézhetjük a bérbeadást, természetesen számos más jogi ügyleten felül. A szolgáltatás tartalmazza a korrekt és szabályszerű szerződést, amelyben minden szükséges információ rögzítésre kerül, úgy mint az ingatlan adatai, a bérleti/közüzemi díjak, fizetések szabályozása, a bérleti díj indexálása, az óvadékra vonatkozó szabályok, az albérletbe adás és használat szabályozása, a felmondási és a bérbeadói felmondási szabályok egyaránt.

Ezzel a megoldással egy olyan tiszta és jogilag is rendezett keretet adhatunk a bérbeadás és bérlés folyamatának, amely mindkét fél számára egyértelmű, és természetesen a szerződésben foglaltak kötelező érvényűek is mindkettejükre nézve.

De miért olyan fontos ez? Lássunk erre egy példát! 

Jogok és kötelességek

Amennyiben például egy felszámolási eljárás indul a bérlő ellen, felmerülhet kérdésként, hogy melyik jog az elsődleges: a bérbeadó törvényes zálogjoga a bérlő ingatlanba bevitt ingóságain, avagy a hitelbiztosítéki nyilvántartásba bejegyzett vagyont terhelő zálogjog. Ideális esetben persze nem kerülünk hasonló helyzetbe, de mi történik akkor, ha mégis?

Fordulhatunk például jogi tanácsért a KRS Ügyvédi Iroda jogászaihoz, akik az Alexen keresztül elérhető szolgáltatások jogi hátterét biztosítják. Fontos lehet tisztában lenni ilyenkor azzal, hogy a bérbeadónak ez a joga automatikusan keletkezik, függetlenül attól, hogy a bérlő késedelembe esett-e a fizetést illetően. Azonban ha ez nem áll fenn, akkor csupán zálogjog keletkezik, de nem követelés, ennek megfelelően kielégítési joga sem lehet.

Egy ehhez hasonló helyzetben érdemes a lehető leggyorsabban válaszokat találni a kérdéseinkre, erre pedig online formában van leginkább lehetőségünk.

Az online jogi ügyintézés további előnyei

Sajnos minden helyzetre nem megoldás ez a forma, amelyre azonban igen, ott rengeteg pozitívummal fog járni, amennyiben ezt választjuk.

Az egyik a már említett gyorsaság, hiszen nincs időpontegyeztetés, nem kell utazni sem. Bárhonnan igénybe vehetjük a szolgáltatást, ha van internetünk és egy megfelelő eszközünk hozzá. Egy gyors regisztrációt követően máris kiválaszthatjuk a számunkra releváns ügymenetet. Az anyagiak terén sincs okunk aggódni, hiszen előre ismert és fix áron vehetjük igénybe a platform szolgáltatásait.

Gyorsan és könnyen, kedvező áron és hiteles szakmai támogatás mellett intézhetjük jogi ügyeinket.