28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Hogyan kapcsolódik egymáshoz az önismeret és a masszázs?

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy mennyire fontos az önismeret az életben. Csak sodródunk előre, meg sem állunk, figyelembe sem vesszük azt, hogy kik vagyunk és mit akarunk.

Ebben a rohanó világban valóban nem sok lehetőségünk van figyelni magunkra, a belső hangunkra, megismerni azt, hogy kik vagyunk valójában és mik a vágyaink. Az önismeret azonban sok dologban segíthet, hiszen hatással van az élet minden területére. 

Alábbi cikkünkben eláruljuk, hogyan kapcsolódik egymáshoz az önismeret és az intim masszázs. 

Az intimitás és az önismeret 

El kell mondanunk, hogy önismeret nélkül nincs intimitás. Vagyis van, de az élmény közel sem ugyanaz akkor, ha nem tudjuk kik vagyunk és mire vágyunk. Az intimázs tantra masszázs azonban segíthet abban, hogy az intimitás meghitt legyen, magában hordozza az összetartozás érzését. Amikor végre sikerül megérkezni, hazatalálunk, megtudjuk, hogy kik vagyunk valójában, akkor az hatással lesz az egész életünkre, a kapcsolatainkra és persze az intimitásunkra. 

Sokan tapasztalják meg, hogy hiába vannak régóta együtt, akadnak olyan időszakok, napok, vagy akár hetek, amikor az intimitás és a kapcsolódás átalakul, elhalványul, nem kerül előtérbe. Teljesen természetes, amikor egy kapcsolatban hullámvölgyek vannak, hiszen folyamatosan dolgoznunk kell magunkon és a másikkal való összetartozáson. Ahhoz, hogy valaki hosszú távon elkötelezett legyen, nem jár együtt azzal, hogy minden adott, mindig van kedv és hangulat közeledni, intim kapcsolatba kerülni egymással. 

Elköteleződés és felszabadulás

Az elköteleződés mindig a vonzalmon és a valódi érzéseken alapul, ha ez nincs meg, akkor nem számíthatunk arra, hogy a másik sokáig kitart mellettünk. Az intimitás mindig egy olyan hely, ahol őszinték és nyugodtak lehetünk a párunkkal együtt. Ez azonban magával hozza a nyitottságot, a sebezhetőséget, valamint a védtelenséget. Ez egy olyan hely, ahol az önismeretnek hatalmas szerepe van, hiszen először nekünk kell tudni, hogy mit szeretnénk, csak utána mondhatjuk el a partnerünknek. 

A tantra masszázs szinte bárkinek segíthet abban, hogy megismerje önmagát. Ennek köszönhetően a szexuális kapcsolódás közben jobban rá tudunk hangolódni a másikra, és persze nem utolsósorban magunkra. Ha sikerül felszabadulni, akkor a társunk felé is mélyebben és őszintébben tudunk fordulni. 

Az intim masszázs

Ahhoz, hogy megismerjük magunkat, nem kell rengeteg időt és energiát belefektetni. Persze tenni kell érte, de például egy intim masszázs, egy jóni masszázs felszabadítja a szexuális energiát, emellett oldja az érzelmi blokkokat, ezáltal segíthet abban, hogy kapcsolódjunk önmagunkhoz. Nem véletlen az sem, hogy amikor egymásnak adunk érzéki masszázst, az azonnal elmélyíti a kapcsolatot. A tantra masszázs a stressz, a szexuális feszültség, illetve a fizikai fájdalom ellen is képes enyhülést hozni.