23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

3 okos tipp a felhőtlen nyaralásért

Az idegen tájak felfedezése már önmagában pihentető élmény. De azért van néhány elengedhetetlen kellék, amiről utazás közben sem árt megfeledkezned, hogy valóban kellemesen teljen a nyaralás. Hasznos tippjeink segítenek, hogy tényleg semmi, de semmi ne zavarjon meg a pihenésben.

Az elengedhetetlen fényvédelem

A napfény káros UV-sugarakat tartalmaz, amelyek bőrrákot, a bőr túlzott ráncosodását, korai öregedést és egyéb bőrproblémákat okozhatnak, valamint károsíthatják a szemet. Fontos, hogy mindig legyen nálad napszemüveg, a bőröd pedig fizikai vagy kémiai fényvédő krémekkel óvd a káros behatásoktól. Egy stílusos nyári kalap nem csupán izgalmas kiegészítő, de véd a napszúrástól is.

Ne feledkezz meg a kényelmes cipőről sem!

Bár a nyaralás különleges alkalom, legalább egy pár kényelmes cipő mindig legyen az útipoggyászodban. Ha már meguntad a napozást vagy a fürdőzést, esetleg a borúsabb időjárás miatt indulnál városnéző túrára, ne törd magad - és a lábaid - kényelmetlen cipőben. A kényelmetlen cipők viselése nem jó ötlet városnézés, hosszabb séta során, mert tartós sérüléseket okozhatnak a lábon. A sarkon vagy a lábfej elülső részén megjelenő hámsérülések, kellemetlen vízhólyagok pedig sok borsot törhetnek az orrod alá a későbbiekben. Kezelés helyett inkább előzd meg őket.

Készülj fel a hűvösebb időre is!

Bízunk benne, hogy egyszer sem fagy meg körülötted a levegő, de egy kis záporra vagy hűvösebb nyárestére azért mindenképp érdemes felkészülnöd. Főképp, ha a nyár utolsó napjaiban vágsz bele az utazásba. Mindig legyen nálad meleg ruha, esernyő vagy esőkabát. A kellemetlenségeknek könnyen elejét veheted, ha praktikus, egymással  jól kombinálható ruhákat és kellékeket is rejt a nyaralós gardróbod.