23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Elektronikus számlázás az ügyviteli programban

Ügyviteli program használatával időt és energiát spórolhatsz vállalkozásod számára, hiszen minden céges ügyedet egy felületen tudod kezelni. Nincs szükség különféle programokra, mivel számos integrált rendszer megtalálható a piacon.

Vállalatirányítási rendszer

Az ERP rendszerek a modern cégek segítői. Több nemzetközi és hazai szoftverfejlesztő vállalkozás foglalkozik ERP rendszer fejlesztésével, köztük a D4S is. 

Egy közös felületen tudod intézni a cég értékesítéseit és pénzügyeit, a raktárkészletet, a projekteket, az emberi erőforrást, az iktatást, a gyártást, a webshopot. Az itt felsoroltak általában modulonként érhetőek el, így eldöntheted, hogy cégednek mire van szüksége és aszerint választhatsz. 

Ha pedig mégis úgy döntesz, hogy szükséged lenne egy másik modulra is, mert például növekedett a vállalkozásod, nem kell új programot megvásárolnod, elég, ha csak az új modult adod hozzá a meglévőkhöz néhány kattintással.

Elektronikus számlázás

Mint említettük, az értékesítés és pénzügy egyike a vállalatirányítási moduloknak. Ezek talán a legfontosabbak, így a legtöbb vállalkozás használni szeretné ezeket. 

Hosszú ideig gondot okozott, hogy bár az értékesítést az ügyviteli rendszeren keresztül lehetett kezelni, a számlát manuálisan ki lehetett állítani, de utána postán ki kellett küldeni a partnernek, ami pénzt és időt emésztett fel.

A fejlesztők felismerték a problémát, és az elektronikus számlázás előretörésével egyre több program képes ezt a fajta számlát is kiállítani.

E-számla előnyei

Az elektronikus számla egy teljesen elektronikus formájú bizonylat, ami azt jelenti, hogy nem kell kinyomtatni és postázni sem. Tehát megspórolhatod a nyomtatást és a postaköltséget, sőt, a postai sorban állást is. Környezetkímélő, hiszen papírmentessé teheted vele a számlázási folyamatot. Gyors, a vevő azonnal és automatikusan megkaphatja a bizonylatot e-mailben. Maradandó, hiszen minden kiállított számlát a számlaközpont tárol.

E-számla kiállításának módja a vállalatirányítási rendszerben

Általában ugyanúgy kell ezekben a programokban kiállítani az elektronikus számlát, mintha hagyományos számlát állítanál ki, a különbség az, hogy ezek a bizonylatok PDF formátumban készülnek el, amelyeket a digitális aláírás hitelesít.

A digitális aláírást az ügyviteli program számlázója fogja rátenni a bizonylatokra, tehát ezzel neked külön nem kell foglalkoznod, sőt, miután kész a hitelesített e-számla, automatikusan megkapja az ügyfél is. 

Ha már van ügyviteli rendszered, de még nem tudsz e-számlát kiállítani, érdemes felvenni a kapcsolatot a fejlesztőkkel, hiszen lehet, hogy elérhető már számodra is a funkció. Ha pedig még nem használsz ilyen programot, de szeretnéd átláthatóbbá tenni vállalkozásod működését, nézz körül a piacon, és válaszd a neked megfelelőt.