24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Műanyag poharak körforgásos rendszerben

Látható tendencia, hogy az egyszer használatos műanyag poharakról szép fokozatosan áttérnek a vendéglátóhelyek a többször is használható alternatív megoldásokra. Létezik növényi rostokból vagy fémből készült megoldás is, de míg az első nem bír sokat, a másik igen költséges.

Műanyag poharak

A műanyagtól nem kell félni. A megfelelő alapanyag kiválasztásával olyan tárolóedényeket lehet létrehozni, ami nem szennyezi a környezetet (nem hullik darabjaira és köt ki valahol a tenger fenekén), egészséges az emberi szervezetre is és strapabíró. A Cup Revolution által gyártott repohár mindegyik kihívással szemben sikerrel vette az akadályokat.

Kiknek javasolt?

A cég partneri hálózatot épít a vendéglátosok között, keresi a kapcsolatot az éttermekkel, kávézókkal, szórakozóhelyekkel és intézményi vendéglátóhelyekkel, vagy városi rendezvényeket fenntartó önkormányzatokkal, városüzemeltetőkkel egyaránt, csak úgy, mint sportklubokkal, zenekarokkal, italforgalmazó vállalkozásokkal. 

Azért fontos a partneri hálózat kiépítése, mert a repoharakat minden olyan vendéglátó helyszínre vissza lehet vinni, amelyek a korábban említett hálózatos rendszerben benne vannak.

RevoCup repohár tulajdonságai

A RevoCup poharak többféle méretben érhetőek el. Először a fél literesek jelentek meg a piacon, később bővült a termékkínálat, így van már 4 és 3 dl-es, valamint 5 cl-es változat is. 

Az italtartó anyaga polipropilén, amelynek kiváló ellenálló képessége van. Nem okoz gondot a mikrózás, a mosogatógépben való mosogatás, hiszen +110 Celsius-fokig nem olvad meg. Ugyanúgy, ahogy a magas hőmérsékletet elviseli, az alacsonyat is bírja: -20 Celsius-fokig be lehet tenni a mélyhűtőbe is. 

Egyedi gyártás 

Új partnerként első lépés a poharakra szert tenni. Ezt lehet úgy, hogyha sok pohárra van szükségünk, akkor egyedileg gyártatunk a céggel, ha azonban csak alkalomszerűen keresünk alternatív megoldást az egyszer használatos műanyag poharak kiváltására, akkor bérelni is lehet a Cup Revolution oldaláról.

A gyártás során személyre, vagyis cégre tudjuk szabni a pohár arculatát: el lehet helyezni a logónkat, fotót vagy bármi más dizájnt. Mi is megtervezhetjük grafikai program segítségével, de ha elakadtunk, segítséget is tudunk kérni. 

A gyártást követi az elkészült poharak raktározása. A repoharak szintén újrahasznosított dobozban pihennek a további felhasználásukig, a RevoCup esetében összesen közel 300 pohár fér el a dobozban.

Működési rendszer

A RevuCup-rendszer a következő elven működik. A fogyasztónak csupán első alkalommal kell megvásárolnia az újrapoharat, a pohár kiürülése után, ha visszaviszi a pulthoz, vagy egy tiszta poharat kap vagy egy tokent (fizikai és appon keresztüli egyaránt lehetséges), amit bármelyik RevoCup partnernél ismét beválthat egy új pohárra. 

Vendéglátóként mindannyian hordozzuk annak felelősségét, hogy a szemetest etetjük-e vagy sem. Ha ez utóbbi mellett döntünk, akkor a RevoCup kiváló megoldást kínál.