29 °C, Budapest
29 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Munkavédelmi előadó képzés akár otthonról is

Mostanában nagy népszerűségnek örvendenek a személyes jelenlétet nem igénylő képzések. Természetesen vannak olyan tanfolyamok, ahol teljes mértékben nem kivitelezhető az otthonról való tanulás, hiszen a szakmai fogásokat valakitől el kell sajátítani, de akad jó pár olyan, ami 100%-ban követhető távolról is.

Online képzések

A TanfolyamGURU.hu folyamatosan monitorozza a felnőttképzési lehetőségeket és megjeleníti honlapján a legújabb online tanfolyamok listáját is. Fontos információ a böngészéshez, hogy az oldal nem szervez tanfolyamokat, csupán hirdeti őket. 

Az online oktatás során jellemző, hogy minden “élő” órát rögzítenek és a képzési napot követően feltöltik a videót egy tárhelyre, ahová a tanulók hozzáférést kapnak. Ennek a módszernek az is az előnye, hogy egy-egy hiányzás miatt nem maradnak le a tanulók, ugyanis a felvételek több hónapig is visszanézhetőek maradnak, így ha valaki munkába áll közben, még a képzést követően is vissza tud térni egy-egy kérdéses részhez.

Általában az online élő órák során lehetőség van kérdezni is, vagy éppen az oktató ad fel közösen megoldandó feladatokat, ezáltal kevésbé tűnnek szárazak ezek a képzések a tanulói közönség nélkül felvett videókhoz képest. 

Több oktatási intézmény az online végezhető tanfolyamokhoz nem ír elő kötelezően megvásárolandó tankönyveket, a jegyzetekről az oktató gondoskodik, illetve az is jellemző, hogy lehetőség van a tanárokkal egyéni konzultációra is, szintén valamelyik online csevegőprogram segítségével.

Munkavédelmi előadó képzés

Az oldalon megtalálható online hirdetések közül az egyik a munkavédelmi előadó képzés, amely néhány hónap alatt teljesíthető. Jelentkezni többféle végzettséggel lehet, de ami a legfontosabb, hogy érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznünk kell. 

Az online tanuláshoz továbbá szükséges még megfelelő sávszélességű internetkapcsolat és egy alkalmas eszköz (laptop, okostelefon, tablet), amin keresztül az órákat követni tudjuk. 

A munkavédelmi előadó feladata

A munkavédelmi előadó képesítést a munkavédelemről szóló jogszabály írja elő immáron harminc éve. A szabályzat kisebb változtatásokkal ugyan, de szinte azonos maradt az elmúlt évtizedekben. 

A szakember fő feladata, hogy egy intézménynél elássa a munkavédelmi feladatokat, amelybe beletartozik a munkavédelmi körülmények biztosításának érvényesítése, továbbá fel kell ismernie az adott cég munkavégzése során fellépő veszélyeket és ezen kockázatok megoldására javaslatokat kell tennie. 

Tevékenységével segíti a munkakörülmények javítását, ezáltal növeli a vállalkozás termelékenységét és versenyképességét. Közösen dolgozik a munkavállalókkal és a munkáltatókkal, mondhatni egyfajta “őrangyalként” van jelen a mindennapokban.

Ez a képzés mivel rövid idő alatt teljesíthető, jó lehetőség lehet mindazoknak, akik hosszú tanfolyamok helyett minél gyorsabban szeretnének egy új szakma alapjait kitanulni.