30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Villamosmérnök állások Heves vármegyében

Legtöbben, ha műszaki egyetemet választanak, akkor a gépészmérnöki vagy a villamosmérnöki karokat jelölik meg első helyen. Szokták mondani, hogy mérnökből sosem elég. Igaz a mondás, a számos álláshirdetés is ezt igazolja.

Karbantartó mérnök

A mérnöki pozíciónak számos fajtája ismert, az első például a karbantartó mérnök. Ha további információra van szükségünk, az Egerállás oldalán erről és minden más mérnöki állásról bővebben olvashatunk, sőt, a Site felületén a regisztrációt követően jelentkezni is tudunk rájuk. 

Karbantartó villamosmérnököt általában gyárak alkalmaznak saját gépeik hosszú távú fenntartása érdekében. Ennek értelmében a mérnök felelős azért (részben vagy egészben), hogy az eszközpark rendelkezésre álljon, amikor dolgozni kivánnak vele. Munkájával hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a termelőgépek egyre megbízhatóbbá váljanak. Emellett a karbantartó villamosmérnök feladata még az új gépek vagy berendezések telepítése is. Meghibásodás esetén fel kell tárnia a hiba okait, és be kell segíteni a javításba is. 

A munka betöltéséhez általában rendelkezni kell felsőfokú végzettséggel és néhány éves ipari környezetben szerzett tapasztalattal. 

Villamosmérnök - kereskedő

Nagy kincs, ha olyan szakember dolgozik egy cég kereskedelmi csoportjában, aki képes releváns szakmai tanácsot adni a vásárlóknak. Ezért egyre több vállalkozás alkalmaz mérnököket ebben a munkakörben. 

A következő feladatokra lehet számítani ebben a pozícióban: a céghez beérkező megrendeléseket le kell bonyolítani a vállalatirányítási rendszerben, fel kell venni a kapcsolatot a beszállítókkal és az árajánlatokat el kell készíteni. Emellett szakmai tanácsot kell adni a megrendelőnek, valamint a műszaki egyeztetéseken résztvenni. 

A munka betöltéséhez leggyakrabban néhány éves szakmai tapasztalatot és villamosmérnök képzettséget írnak elő. 

Energiairányítási munkatárs

Tény, hogy viszonylag kevés cég van ma a szektorban, ahová energiairányítási munkatársat keresnek, de az Egerállás oldalán azért néhányat lehet találni. Ezt a munkát egyetemi végzettséggel, villamosmérnöki vagy energetikai diplomával lehet betölteni. A munkatárs feladata röviden az, hogy cége számára biztosítsa a zavartalan, folyamatos energiaellátást. 

Kicsit bővebben ez azt jelenti, hogy kísérje figyelemmel a felügyeleti rendszereket, és végezze el a szükséges módosításokat vagy beavatkozásokat. Ellenőrizze az energiaellátó rendszereket a helyszíneken. Koordinálja a felelősségi körébe tartozó területeken a belső és külső szolgáltatókat. Legyen kezdeményező az energiahatékony műszaki megoldások keresésében és az energiateljesítményt növelő intézkedések kidolgozásában.

E három példa közül a leggyakrabban a karbantartó mérnökök számára akadnak nyitott pozíciók, így ha ebben a munkakörben szeretnénk elhelyezkedni, viszonylag gyorsan találhatunk új munkát.