27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
24°
Szerda
25°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Milyen gyakran érdemes fodrászhoz menni?

Sokszor felmerül a kérdés az emberben, hogy vajon mennyire gyakran érdemes fodrászhoz menni, hiszen nem mindenkinek ugyanolyan a hajkoronája. Egy hosszabb hajú hölgynek nem árt gyakrabban ellátogatni egy szakemberhez, de annak sem árt, akinek viszont beállított frizurája van.

Az tehát, hogy milyen gyakran érdemes fodrászhoz menni függ a haj stílusától, a típustól, valamint a formázási szokásoktól. Akadnak azonban olyan szempontok, amiket nem árt figyelembe venni, ha egészséges hajat szeretnénk. 

Ebben a cikkben elárulunk mindent, amit tudni kell a témával kapcsolatban. 

A fodrász látogatás gyakorisága

A GroomART fodrászollóinak nagy szerepe van abban, ha valaki hajat akar vágatni. Ahhoz ugyanis, hogy a szálak épek és egészségesek maradjanak, minőségi és éles eszközre van szükség. Egy szimpla házi papírvágóval meg se próbáljuk a műveletet, inkább látogassunk el a legközelebbi fodrászatba, ahol speciális eszközökkel végzik el a műveletet.

Az ollók kiváló minőségű és éles pengével készülnek, amit a kényelmes nyélkialakítás tesz igazán használhatóvá. Ennek köszönhetően a szakember könnyedén, de főleg precízen szabadíthat meg a hajvégektől. 

Itt azonban fontos megjegyezni, hogy az sem megoldás, ha túlzottan gyakran vágatjuk a frizuránkat, de halogatni sem érdemes, ugyanis idővel a hajunk elveszti eredeti formáját. Különböző tényezőktől függ, hogy kinek és mikor érdemes fodrászt látogatnia, hogy a hajkorona egészséges és rendezett legyen. 

A hajhossz kérdése

Akinek hosszú a haja, annak ugyanúgy érdemes rendszeres időközönként, legalább kéthavonta  ellátogatnia egy egészségügyi vágásra. A legtöbb esetben a hosszú hajat csak simán felrakjuk lófarokba, ami azonban sok esetben roncsolhatja a szálakat. A sok fésülés és kefélés, valamint formázás és vasalás sem tesz jót neki. Emiatt nyolc hetente nem árt időpontot kérni, így mindig egészségesen fénylő lesz a frizuránk.

Akinek rövid a haja, annak egyszerűbb a dolga, hiszen könnyen karban tudja azt tartani. Pár hét után viszont veszít a formájából, így nem feltétlenül az a gond, hogy már nem tudja mosni és formázni, hanem az, hogy ennyi idő után lenő és nem olyan lesz az összhatás, mint amit szeretnénk. Az viszont más kérdés, hogy mit tegyünk, ha vékonyszálú a hajunk, hiszen ebben az esetben szintén 4-6 hetente kellene fodrászhoz menni. 

Mit tegyük göndör és vasalt haj esetében?

A legjobb helyzetben talán a göndör hajúak vannak, hiszen nekik bőven elég 12 hetente elmenni egy kis frissítésre. Azért nem kell ennél gyakrabban, mert a göndör haj általában sűrű, a fejbőrükben termelődő természetes olajok könnyebben jutnak el a hajszálak végéhez, így tovább marad egészséges. 

Aki viszont gyakran vasalja a haját, annak havonta kell vágatnia, hiszen a forró hajformázó eszközökkel hiába vagyunk óvatosak, minden esetben roncsolják a hajvéget. A hajszerkezetnek sem tesz jót a napi vasalás, így a sérült részeket érdemes rendszeresen eltávolítani.