30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Nem mindegy, hogy milyen utasbiztosítást kötsz, ha aktív nyaralást tervezel!

A legtöbben nem gondolnak arra, hogy nem kifejezetten extrém sportok kipróbálása esetén is szükség lehet speciális vagy kiegészítő biztosításra a szokásos alap utasbiztosításon kívül. Nem kell ugyanis extrém sportolónak lenned ahhoz, hogy kipróbálj egy szörfözést, egy palackos merülést vagy egy vadvízi evezést a nyaralás során, azonban tudnod kell, hogy az ekkor bekövetkező baleseteket nem biztos, hogy a biztosító fizetni fogja!

Az alap utasbiztosítás nem mindig elegendő!

A CoverMe oldalán is köthető utasbiztosítások esetén mindig érdemes jelölni azokat a tevékenységeket, amelyeket szeretnénk űzni a nyaralás alatt, ezáltal össze tudjuk hasonlítani azt, hogy egyes biztosítók milyen esetekben állnak helyt, ha biztosítási esemény következik be.

A különböző biztosítók eltérő helyzetekben nyújtanak segítséget, ezért tudnunk kell azt, hogy az adott szerződés mit fedez és mit nem.

Milyen különleges helyzetekben kell gondolnunk kiegészítő biztosítás kötésére?

Számtalan olyan helyzet állhat elő, amikor nem elegendő az alapbiztosítás. Ezekre mindenképpen fel kell készülni, hiszen sajnos probléma bármikor bekövetkezhet még akkor is, ha nem számítunk rá.

  • A búvárkodás nem csupán extrém sport, akár mi is kipróbálhatjuk. Azonban, ha hiperbárkamrás kezelésre szorulunk, ami egy orvosi oxigénterápia, akkor ehhez már speciális biztosításra van szükségünk.
  • Keresésre és mentésre akár egy túrázás során is szükség lehet, és több biztosító ezt alapszolgáltatásként kezeli. Azonban oda kell figyelni arra, hogy nem minden esetben fizeti ezt ki a biztosító, hiszen ha speciális körülmények miatt kell menteni, például egy sziklamászás során, akkor sok esetben ez már kivételnek minősül.
  • Kerékpár-biztosítás és felelősségbiztosítás akkor szükséges, ha kerékpártúrára megyünk. Ebben az esetben a biztosító a saját és a bérelt kerékpárra is fizet, valamint az általunk okozott kárt is megtéríti, ha erre vonatkozó szerződést kötünk.
  • Kiemelt felelősségbiztosítás sportolásra akkor szükséges, ha a sportolás közben okozott sérülések fedezését szeretnéd megoldani. Ebben az esetben a biztosító kifizeti az általad okozott balesetben a másik fél orvosi költségeit.
  • Ha sátorbiztosítást kötsz, akkor az időjárási körülmények miatt megsérült sátrad esetében segítenek, ha új szállásra van szükséged.
  • Sporteszközök biztosítása során a megsérült, eltulajdonított felszerelések lesznek biztosítva.
  • A strandeszközök eltulajdonítása szerződés az őrizetlen dolgaid ellopása során nyújt segítséget. 

A fenti esetekben a biztosító tényleges kártérítési összegét mindig a konkét eset és a termékfeltételekben leírt biztosítási összegek határozzák meg. Az egyes szolgáltatási összeghatárokat egy olyan felületen mint pl. a CoverMe könnyen ellenőrizheted szerződéskötés közben.

Hogyan tudod megkötni ezeket a biztosításokat?

Már az utazás tervezésekor gondolj a fenti esetekre, és keresd a speciális biztosításokat, hiszen egy fenti esemény bekövetkeztekor nem leszel egyedül, hanem a biztosító segítségével oldhatod meg a helyzetet.

A kiegészítő vagy speciális biztosítástól nem szabad sajnálni a pénzt, mivel az orvosi kezelések és az anyagi károk egyes esetekben igen jelentősek lehetnek, amit saját zsebből kifizetni nagyon megterhelő.