23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Álláslehetőségek az építőiparban Miskolcon

A családoknak szóló otthonteremtési támogatások fellendítették az építkezéseket, felújításokat. A családi házak mellett több gyár is épül országosan, mind a két területen elkélnek képzett szakemberek, sőt sokszor munkaerőhiány is kialakul. Miskolcról hoztuk el a legnépszerűbb álláshirdetéseket.

Építésvezető

A gyárépítés nyilván több szempontból eltér a családi ház építésétől. Az első például a nagyobb lépték. Kellenek azok a szakemberek, akik otthon vannak a magasépítésben és képesek felügyelni az üzemépítési munkálatokat. Az építésvezető mellett számos hasonló álláshirdetést találunk a Miskolcállás oldalán, amelyet a következő linken érhetünk el: https://miskolcallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet.

Az építésvezető azonkívül, hogy a helyszínen irányítja a kivitelezést, koordinálja az alvállalkozók munkáját is. Ellenőrzi a teljesítést és kiállítja az igazolásokat a számlázáshoz. Kapcsolatot tart fenn a műszaki ellenőrrel és a tervezővel. Vezeti az építési naplót. 

Erre az állásra középfokú építőipari végzettséggel lehet jelentkezni. Előnyt jelent a korábbi tapasztalat akár magasépítési területen, akár generálkivitelezésben. A hatékony dokumentumkezelés miatt a jelentkezőnek ismernie kell a Microsoft Office termékcsaládot. 

Nyílászáró beépítő

Kelendőek a nyílászáró beépítő szakemberek is az építőiparban. Nem feltétlen szükséges szakirányú végzettség a munkába álláshoz, elegendő a korábbi nyílászárók területén szerzett tapasztalat. Egy cégnél elhelyezkedve ajtók, ablakok, árnyékolástechnikai berendezések szakszerű beépítése lesz a feladatunk.

Ha inkább az ablakgyártásban próbálnánk ki magunkat, legyen szó fa vagy éppen alumínium ablak szerkezet gyártásáról, Miskolcon erre is van lehetőség. 

Épületgépész

Miután az épület szerkezete elkészült, munkához látnak az épületgépészek. Feladatuk az, hogy elhelyezzék a falban a csővezetékeket, a vezetékhálózatokat létrehozzák és telepítsék az ezeket kiszolgáló berendezéseket. Az épületgépészethez tartozik a vízkezelés, a csatornahálózathoz kapcsolás, a hűtő-fűtő berendezések. 

A munkához szükséges a szakirányú végzettség és a kiváló műszakirajz-ismeret.

Csőszerelő

Ha már említettük a csatornát: a lakóingatlanban vagy ipari létesítményben az épületgépész csatlakoztatja a csatornaberendezést a hálózatba, magát a csatornarendszert viszont a csőszerelő rakja össze. Ebben a pozícióban főleg közműépítő cégek keresnek új belépőket. A munka a gravitációs szennyvíz-, csapadékcsatorna építéséből, a nyomott víz és szennyvízvezeték elhelyezéséből és a csővezetéki szerelvényezésből áll. 

Az építőipar számos belépési lehetőséget biztosít, bárki megtalálhatja a számára megfelelőt.