27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
24°
Szerda
25°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Biztonságos tűzrakás a kertben

Az emberek számára a tűz mindig is sokat jelentett, hiszen az ételkészítés, a meleg, a védelem, a közösségi élet kapcsolódott hozzá. A modern világban már más tevékenységeket társítunk hozzá. Nem a túlélést, a biztonságot jelenti, hanem inkább a kikapcsolódást, hiszen a kerti sütögetések, bográcsozások mindig jó hangulatban telnek.

Ehhez persze fontos, hogy biztonságosan tudjunk tüzet gyújtani a szabadban. Ezt könnyen megvalósíthatjuk a Sous Vide Hungary kerti tűztálaival. A cég a háztartások és a vendéglátóipari cégek számára értékesít gourmet kategóriájú termékeket. Az izgalmas termékkínálatukban a konyha igazi szerelmesei megtalálják a számukra szükséges eszközöket.

A konyhai kisgépektől kezdve, a grillezés, pizzasütés, steakkészítés, füstölés különböző berendezésein keresztül a vákuumcsomagoló és hússzeletelő gépekig mindent megtalálhatunk webáruházukban. Így egy kerti parti rendezéséhez is minden szükséges eszköz rendelkezésünkre állhat, akár grillezni, akár bográcsozni szeretnénk, de az sem jelent gondot, ha inkább pizzát vagy szalonnát sütnénk.

A tűz mitologikus eredete

Az ókori görög mitológiában a tűz Prométheusz titánhoz kapcsolódik, aki Zeusztól lopta el az emberek számára a tüzet, mert megsajnálta őket. Zeusz ugyanis azt a feladatot bízta Prométheuszra és testvérére, Epimétheuszra, hogy osszák el a különböző tulajdonságokat a Föld élőlényei között. Epimétheusz minden tulajdonságot szétosztott az állatok között. Ők kapták az erőt, az erős fogakat, a gyorsaságot, a kitűnő látást, szaglást stb.

Az embernek nem maradt semmi, ezért Prométheusz ellopta számukra a tüzet. Így az emberek már nem voltak védtelenek a vadállatokkal szemben, és el tudták készíteni az ételeiket, tehát az emberiség nem pusztult ki. A mítosz szerint azonban Prométheusz nagy árat fizetett a tettéért, ugyanis Zeusz nagy szenvedéssel büntette őt.

A tűzrakás mint közösségi tevékenység

A múltból ered a tűzrakás közösségi, családi funkciója. Az ókori görögöknél és rómaiaknál a tűznek külön istennője volt. Vesta istennő a családi tűzhely védelmezője volt, akit nagyon tiszteltek.

A családban egy személy figyelte, hogy a tűz ne aludjon ki. A modern világban a tábortűz a családi összejövetelek része, hiszen szívesen sütünk, főzünk a szabadban. Ezt azonban csak a biztonsági előírásoknak megfelelően tehetjük meg, és mindig gondoskodnunk kell a tűz eloltásáról.

A biztonság az első

A tűzgyújtás kerti tűzrakó hellyel, tűztálakkal kontrollálható és biztonságos, hiszen minimalizáljuk a tűz terjedésének veszélyét. Praktikusságát mutatja, hogy a takarítása is könnyű, és nem keletkezik fekete folt sem a fűben.

A tűzrakó hely körül összegyűlhetünk a barátainkkal, és ízletes ételeket készíthetünk. Akár grillezünk, akár bográcsban fűzünk, a tűztálaknak nagy hasznát vesszük. A tűz körül ülve kellemes hangulatban tölthetjük az estét, készíthetjük el a különleges vacsorát.

A kerti tűztálak tehát rendkívül hasznosak a szabadban történő tűzgyújtáshoz, és ehhez kontrollált környezetet biztosítanak.