28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Még a nagy nyári kalandozások közepette is jó egy kicsit megpihenni!

Minden családi magazin és weboldal napirendre tűzi nyáron azt a nagy kérdést, hogy kell-e a szünidőre állandóan programot szervezni a gyermeknek, vagy hagyni kell unatkozni is kicsit. A szakértői vélemények teljes mértékben megegyeznek abban, hogy kell időt hagyni arra, hogy a gyermek magában legyen, ne legyen körülötte pörgés, és saját magát feltalálva elkezdhessen otthon - akár egyedül, akár a testvéreivel - játszani.

Legyen otthon is!

Ahhoz, hogy valóban ki tudja magát pihenni, és valóban komfortosan érezze magát a gyermek, fontos, hogy elegendő időt töltsön otthona biztonságában, a játékaival körülvéve. Ha még nincs, akkor feltétlenül szerezd be a Vidám Játék webáruház fa építőkockáit, amelyek minden nemű és korú gyermek praktikus és élvezetes társai lehetnek a nyári szünetben.

A fent említett webáruházban többféle változatban és kiszerelésben kaphatóak ezek a természetes alapanyagból készült játékszerek, amelyekről tudni kell, hogy nyílt végűek. Ez pedig csak jót jelent, hiszen ha nem csupán egy funkciót lát el a játék, hanem végtelen sok lehetőséget biztosít, akkor az a gyermek képzelőerejét, kreativitását nagyban fejleszteni fogja. Gondolj csak bele, mennyi mindent lehet kezdeni egy 50 darabos szettel!

A gyerekszobában hűsölni nyáron mennyei!

Sokszor a dolgozó szülők csak limitált napokat tudnak a gyermekkel tölteni, így aztán a nagyszülők, az ügyelet, a táborok, a barátok és a rokonok lesznek azok, akik kisegítik a szülőket a gyermek felügyeletét illetően. Ez a sok program viszont nem hagy túl sok időt otthon a gyermeknek! Az a jó, ha a programok között egy kis szusszanásnyi időt kap arra, hogy az élményeket feldolgozza. Akár építőkockákat használva is.

Például egy építkezést is le tudtok vezényelni: ha mondjuk éppen a nagyi mellett épült egy társasház, akkor simán le tudjátok makettezni otthon. Ha a vidéki nagyszülőknél állatokat is tartanak, és gyermekedet megbabonázták a tyúkok és a malacok, akkor az építőkockákból könnyedén tudtok farmot építeni, ahol már indulhat is a gazdálkodás.

Megannyi ötlet születhet, elég, ha csak a gyermekedre hagyatkozol, ő tudni fogja, mi a teendő, és nem lesz rest számodra sem utasításokat osztogatni.

Nem feltétlenül kell utazni az emlékezetes pillanatokhoz!

Talán mondani sem kell, de ahhoz, hogy igazán emlékezetes és maradandó élményt okozz a gyermekednek, nem feltétlenül kell utazni. Nem csupán a fancy wellness-szálló, a strandkomplexum, a kalandpark vagy a legmodernebb játszótér adhat életre szóló élményt.

Talán mindenki fel tud idézni a saját gyerekkorából egy-egy olyan momentumot, amikor a mennyei házi kosztot és dinnyézést követően családilag, akár apával, akár anyával elvonultak hűsölni a békés gyerekszobába, és olyan elmélyülten játszottak, hogy a teljes külvilág kint maradt az ajtón kívül. Az ilyen pillanatokból lehet töltekezni, adj hát belőle minél többet a gyermekednek!