27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
24°
Szerda
25°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Hőszigetelés homlokzati vakolható kőzetgyapottal

Egy ingatlan értékét nagyban befolyásolja a szigetelés minősége, illetve megléte, így mindenkinek érdemes erre beruháznia. Mai cikkünkben kicsit részletesebben is bemutatjuk a kőzetgyapotot, illetve ismertetjük a használatának előnyeit.

Kiváló tűzvédelmi tulajdonságok

A kőzetgyapot egyik legnagyobb előnye, hogy kiváló tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Ez biztonsági szempontból nagyon fontos, hiszen egy váratlan tűzeset esetén nem tudnak a lángok a szigetelés mentén továbbterjedni. Nagyon sok lakóépület égett le már ilyen módon, így megfontolandó, hogy erre is odafigyeljünk. 

Egyértelmű, hogy minden tekintetben a biztonság az egyik leglényegesebb tényező az építkezések során a tartósság mellett. Amennyiben szeretne a legjobb minőségű termékek közül válogatni, nézzen szét a csomeszigeteles.hu hőszigetelés kínálatában!

Ezenfelül a kőzetgyapot rendkívül jó hőszigetelő is, ennek köszönhetően a fűtésszámlán is spórolhatunk vele. A megnövekedett energiaárak tekintetében pedig ez közel sem utolsó szempont manapság, így ezt is célszerű figyelembe venni. 

Megfogadva ezt a tanácsot, gazdaságosabbá tehetjük az épület üzemeltetését, valamint környezetbarátabbá is. Ha tehát fontos számunkra az, hogy odafigyeljünk a környezetünk megóvására, akkor mindenképpen célszerű végrehajtani egy ilyen beruházást.

Hangszigetelés és páraáteresztés

A kőzetgyapotnak a hangszigetelő képessége is kiváló, így ha olyan helyen lakunk ahol ez fontos, akkor ezt a szempontot is érdemes szem előtt tartani. Az anyag képes csökkenteni a külső zajok behatolását az épületbe, ami például egy forgalmasabb útszakasz mentén elhelyezkedő lakóépület esetén mindenképpen hasznos lehet. 

További előnye, hogy hozzájárul ahhoz, hogy egy csendesebb, nyugodtabb lakókörnyezetet alakítsunk ki, mely esetében mindenki komfortosabban érezheti magát.

Természetesen a páraáteresztő képességet sem szabad kifelejtenünk, hiszen ezen tulajdonságának köszönhetően a szigetelés képes megóvni a helyiségeket a penészedéstől, mivel kellő mértékű szellőzést biztosít. Ezáltal nem tud felgyűlni az épületben a nedvesség, így gondot sem okozhat.

A segítségével minden helyiség tartósan szép maradhat, illetve a funkcióját is maximálisan be tudja tölteni. Hiszen elejét vehetjük kellemetlen szagoknak és a zavaró (penészes) esztétikai élménynek.

Hol alkalmazható?

A kőzetgyapot alkalmazható lakó- és ipari épületeken egyaránt. Minden olyan területen, ahol fontos számunkra, hogy megfelelő szigetelés legyen. Akár az otthoni, akár a munkahelyi környezetünket szeretnénk jobbá tenni, ezzel a beruházással komfortosabb életteret biztosíthatunk.

Az épületek megfelelő szigetelése elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon gazdaságosan tudjuk üzemeltetni őket, illetve tartósak is legyenek. A kőzetgyapot egy kiváló megoldás erre a célra, hiszen amellett, hogy hangszigetelő is, még a penész ellen is védelmet biztosít. Próbálja ki Ön is!