28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Helytakarékosság stílusosan, avagy mire figyeljünk otthonunk kialakításánál

A lakberendezés nemcsak a stílusról szól, hanem arról is, hogy minél praktikusabb módon alakítsuk ki a tereket. A megfelelő bútorok és kiegészítők kiválasztásával egyszerre lehet esztétikus és helytakarékos a lakásunk.

A kevesebb néha több

A modern lakberendezés rengeteg izgalmas stílust kínál, amelyekben kibontakoztathatjuk a kreativitásunkat. A minimalizmus, vagy akár a kissé nyersebb, már-már ipari jellegű enteriőrök, esetleg a manapság nagyon népszerű skandináv stílus is tartogat magában lehetőségeket. A lényeg, hogy ezeket mindig szabjuk saját magunkra, és igyekezzünk olyan tárgyakat beszerezni, amelyeknek funkciójuk is van, nem csak a helyet foglalják.

Praktikus bútorok

A stílus mellett a helytakarékosság is kulcsfontosságú a modern lakberendezésben. A sarokszekrények és játéktárolók kiváló megoldást nyújtanak arra a problémára, ha úgy érezzük, kevés a helyünk. Az ilyen típusú szekrények ugyanis kitöltik azokat a területeket, amelyek gyakran kihasználatlanul maradnak a lakásban. Akinek gyereke van, az tudja, hogy az elszóródott játékok gyakran okoznak káoszt – erre nyújtanak megoldást a játéktárolók, amelyek nem csak praktikusak, de ízlésesek is lehetnek.

További tippek helytakarékosságra

Az előzőek mellett számos más lehetőség áll még rendelkezésünkre. Az ágy alatti tárolók például kihasználják az ágy alatti területet, ami viszont kiválóan alkalmas a pakolásra. Ne feledkezzünk meg a falra szerelhető beépített polcokról sem, amikkel szintén tudunk helyet spórolni. Ha pedig sokszor vannak vendégeink, a kanapéágy lehet a megoldás.

Ha van magas mennyezeted, érdemes a függőleges helyet is a lehető legjobban kihasználni. Szerelj fel magasabb pontokra is polcokat vagy szekrényeket, hogy a felesleges teret így praktikusan tudd hasznosítani. Mindig érdemes kreatívan gondolkodni, valamint az egyéni igényekre szabni a saját otthonod helytakarékossági megoldásait.

Szerencsére sok trükk létezik, amelyekkel máris rendezettebb képet kap a lakásunk, és nem lesz zsúfolt a tér. Hiszen kevés annál kiábrándítóbb pillanat létezik, mint amikor belépve a saját otthonunkba, úgy érezzük, megfulladunk a sok tárgytól. Válasszunk bár sarokszekrények, játéktárolók vagy egyéb rendszerezők közül, a lényeg, hogy tartsuk azt is szem előtt, mi az, amire valóban szükségünk van, és ne őrizzünk meg semmit feleslegesen. Ha ez megvan, jöhet a stílusunkra szabás!

A fotó forrása: AlesiaKan / Shutterstock.com