30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Így kíméld a halakat a horgászat során

A horgászat során nem mehetünk el szó nélkül a halkímélő eszközök mellett sem, hiszen ezek szükségesek a folyamat végén ahhoz, hogy a kezünkben tarthassuk a halat. Mai cikkünkben ezeket a termékeket mutatjuk be egy kicsit részletesebben.

Merítőhálók többféle méretben

Amikor már a halat sikeresen kihúztuk a partra, akkor szükségünk lesz egy merítőhálóra, amellyel ki tudjuk azt emelni a vízből. Természetesen ezek a termékek többféle méretben elérhetőek, hiszen közel sem mindegy az, hogy mekkora halat fogtunk ki. 

Így érdemes mindig a nagyobb verziókat választani, nehogy az utolsó pillanatban veszítsük el a zsákmányunkat. Nem csak merítőhálókra lenne szükséged? Nézz körül a Halcapone halkímélő eszközei között, ahol csak a legjobb minőségű darabok várnak rád!

A merítőhálókon kívül haltartót is érdemes beszerezni, hiszen ezek az eszközök szolgálnak arra a célra, hogy eltároljuk benne a halat, miután kiemeltük a partra. Értelemszerűen a termékpaletta itt is rendkívül széles, találhatsz olyan darabot is, amelyben több férőhely is van, így ha többen horgásztok egyszerre, vagy te fogtál ki több halat, akkor is elegendő helyed lesz. 

Természetesen ezekben apróbb csalihalakat is tarthatunk, és ilyen formában jó körülményeket biztosíthatunk számukra, amíg nem kerülnek felhasználásra.

Te mekkora halat fogtál?

A horgászat során a mérlegelő berendezések is kiemelt szerepet játszanak, hiszen ezek segítségével tudjuk kideríteni azt, hogy mekkora halat fogtunk. Ez több szempontból is hasznos lehet. 

Egyrészt bizonyos horgásztavaknál vannak különböző szabályzatok, hogy mekkora mennyiségben tudunk halakat kifogni, így ennek ellenőrzésére kiváló egy ilyen mérleg. Másrészt különféle versenyeknél ezen eszköz segítségével lehet azt ellenőrizni, hogy melyik versenyző hogyan teljesített.

Ebben a szegmensben is számos termék elérhető, mint például a mérlegelő állványok, illetve a mérlegelő zsákok. Célszerű ezeket kombinálva alkalmazni, hiszen így tudjuk komfortosan és pontosan megállapítani a hal súlyát. 

Itt is érdemes odafigyelni a méretre, és olyan darabot választani, amelybe akár nagyobb halak is beleférnek. Hiszen így lehetünk biztosak abban, hogy semmilyen problémánk nem fog adódni a mérlegelés során.

Pontymatracok és bölcsők

A pontymatracok és bölcsők olyan kiegészítők, melyekre kihelyezhetjük a pontyokat, miután kifogtuk őket. Ezekben a termékekben komfortosan érezhetik magukat a halak addig, amíg nem engedjük vissza őket a vízbe. Így egy igencsak jó megoldás annak tekintetében, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat okozzuk a halaknak.

Amennyiben sporthorgászatot űzünk, érdemes odafigyelni tehát a halak kímélésére is, hiszen így tudjuk etikusan végezni ezt a tevékenységet. Erre a célra számos eszköz beszerezhető, és mindenki a preferenciáinak függvényében tudja eldönteni azt, hogy melyekre van szüksége közülük. Eredményes horgászatot kívánunk mindenki számára!