30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Milyen sminket viselj nyáron?

Végre itt a várva-várt nyár, annak minden szépségével és kellemetlenségével együtt. Újfent élvezhetjük a hosszú nappalokat és kellemesen langyos éjszakákat, kinyitottak a strandok, rengeteg fesztivál és koncert várja a látogatókat. Ugyanakkor a hőmérő higanyszála is egyre magasabbra szökik, a nap perzsel, izzasztóvá válik a levegő.

Felvetődik tehát a kérdés, hogy hogyan igazítsd hozzá a sminkedet az évszak sajátosságaihoz? Olvass tovább, adunk pár nagyszerű tippet!

Visszafogott megjelenés a hétköznapokon

Legyen szó akár hétköznapi vagy alkalmi sminkről, az Xtreme Lashes sminkszerei között biztosan megtalálod azokat a termékeket, amikkel kellőképp kihangsúlyozhatod a szemeidet. Viszont közel sem mindegy, hogy milyen körülmények között tervezed viselni a make-upot.

Nappalra, munkába ne használj túlságosan élénk színeket, legyen a megjelenésed csinos, de visszafogott. A Glideshadow szemfestékei közül válaszd a barnás színeket. A Nude, Caramel és a Sienna árnyalatok kellően szolidak, mégis kihangsúlyozzák a tekinteted. 

Ha pedig a matt helyett szeretnél némi csillogást vinni a szemsminkedbe, akkor válaszd a Glam termékcsaládból a Mauve, Bronze, Rose vagy Champagne nevű árnyalatot. Mielőtt azonban felvinnéd a szemhéjfestéket, ne feledkezz meg a primerről, hiszen ez a termék gondoskodik arról, hogy a sminked még a nagy melegben is a helyén maradjon, ne kenődjön el vagy üljön bele a ráncokba.

A vízvonaladat vékonyan húzd ki szemceruzával, a szemöldöködet emeld ki ceruzával vagy filccel, a bőrhibákat fedd el korrektorral. Nyáron célszerű vízálló termékeket használni, mert ezeket nem oldja le az izzadtság, így a sminked egész nap a helyén marad.

Vadító bulismink a fesztiválokra

A fesztiválok kiváló lehetőséget adnak arra, hogy sutba dobd a hétköznapokon alkalmazott öltözködési szabályokat és extrémebbé tedd a megjenésedet – beleértve természetesen a frizurádat és a sminkedet is.

Itt jöhetnek az erős színek és a feltűnő, izgalmas kreációk! Arra viszont ügyelj, hogy jó minőségű, tartós termékeket használj, mert a táncolásban biztosan megizzadsz és kimelegedsz majd, a sminkednek pedig mindezt bírnia kell. A primer használata tehát itt is alapvető, illetve ugyanúgy érdemes vízálló, hosszan tartó hatást igérő termékekkel dolgozni.

A Glideshadow Glam szemfestékek közül a Mahagony, Plum, Chocolate és Onyx nevű árnyalatokkal magas pigmentációjuknak köszönhetően könnyedén készíthetsz feltűnő, extrém sminket. Légy merész, keverd az árnyalatokat, alkoss valami igazán egyedit és dögöset!

Ne feledkezz meg a szemöldököd kihangsúlyozásáról, rajzolj merész tusvonalakat, és természetesen nem maradhat el a drámaian dús szempillasor sem! Mutasd meg mindenkinek, milyen az igazán trendi fesztiválsmink!

Tartsd rendben a sminked!

A nagy melegben még a legnagyobb odafigyelés ellenére is szükség lehet arra, hogy néha egy kicsit felfrissítsd vagy korrigáld a sminkedet. Ezért mindig legyen a táskádban pár alaptermék, tisztítópálcika, tükör és egy csomag nedves törlőkendő.