30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
20°
Kedd
24°
2023.09.23. szombat, Tekla
filter.hu filter.hu

Konténerrendelés kedvező áron

A fővárosban, Budapesten az egyik leghatékonyabb hulladékszállítási módszernek a konténerrendelés számít. Az egész szolgáltatás teljesen az igényeink szerint testreszabható. Tulajdonképpen bármelyik kerületben és a megye teljes területén elérhető, ami egyáltalán nem meglepetés, mivel egy igazán gyors és egyszerű műveletről beszélünk.

Miből áll a konténerrendelés?

A sittszállítás megrendelése és lebonyolítása egy viszonylag gyors folyamat. Mindössze négy információt kell megadni a telefonos egyeztetés során. Az első természetesen maga a hulladék mennyisége és összetétele. Ez azért fontos, hogy meg tudjuk határozni, hogy hány köbméteres konténerre lesz szükség. 

Általános ajánlás az, hogy inkább rendeljünk 1-2 köbméterrel nagyobb eszközt, hogy biztosan elkerüljük azt a kellemetlen helyzetet, hogy nem fér bele a hulladék. Ha mégis ez történik, akkor a szállítónak legalább kétszer kell fordulnia, ami a költségeket is meg tudja duplázni.

Az információ másik része a hulladék összetétele. Ezt érdemes részletesen elmondani a telefonos egyeztetés alkalmával, mivel vannak olyan szeméttípusok, amiket nem lehet konténerben szállítani. Természetesen erről alapos tájékoztatást kaphatunk még a megrendelés előtt és közben is, hogy biztosan ne kerüljön olyan a tárolóba, amit nem lehet elszállítani.

Végül már csak két adatot kell egyeztetnünk: a szállítás helyét és idejét, hogy garantáltan jelen legyünk, amikor érkezik a szállító.

Bárki számára elérhető ez a szolgáltatás

Sokan gondolják úgy, hogy konténert csak cégek tudnak rendelni például építkezéshez, pedig a gyakorlatban önkormányzatok és magánszemélyek is igényelhetnek ilyen szállítást. Csupán arra kell odafigyelni, hogy hol lehet az eszközt elhelyezni. 

Ha nem áll rendelkezésünkre udvar, kert és csak közterületre lehet lerakni a tárolót, akkor használati engedély beszerzésére lesz szükség. Ezt mindig, minden esetben a megrendelőnek kell elintéznie. Nem kell aggódni, az ügyintézés viszonylag gyorsan megtörténik, elegendő befáradni az illetékes önkormányzathoz, kitölteni az igénylőlapot, ami után meg is kapjuk a szükséges engedélyt.

Minden esetben egyedi árazással találkozhatunk

Fontos hangsúlyozni, hogy a folyamat költségei változóak. Függ attól is, hogy pontosan hol vesszük igénybe a szolgáltatást, hány köbméteres szállítóra van szükség, valamint hány fordulóra. Érdemes minden esetben felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval és ajánlatot kérni, mivel olykor eltérés tapasztalható cégek és magánszemélyek esetében is.

Ez azért működik így, mivel teljesen más igényei vannak egy hatalmas beruházásnak, mint egy magánszemélynek lomtalanítás során. A konténerrendelés manapság a leghatékonyabb hulladékszállítási módszernek számít, így érdemes mindig ezt választani, hogy gyorsan és egyszerűen szabaduljunk meg a szeméttől.