24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Milyen munkálatokhoz van szükség munkavédelmi bakancsra?

Minden olyan munkakörben, ahol a lábak épségének kockáztatása esélyes, elengedhetetlen a munkavédelmi bakancs viselése. Ez semmiféle hátránnyal, kényelmetlenséggel nem jár együtt, ám annál több előny zsebelhető be a segítségével. Máris mutatjuk, melyek ezek!

Milyen módon óvható meg a lábak épsége?

A legjobb megoldás a Sparco munkavédelmi cipő hordása. A speciális lábbeli minden egyes paraméterével a biztonságos munkavégzést támogatja. A megerősített talp-, orr- és sarokrész nem okoz kényelmetlenséget, ugyanakkor egy az egyben megakadályozza, hogy a kiálló hulladékok és egyéb veszélyes törmelékek problémákat generálhassanak. Az vaskos tévedés, hogy a speciális jellemzők meggátolják a komfortot nyújtó viselést. Ha ez így lenne, akkor nincs munkásember, aki szívesen felvenné a cipőjét, mert ki az, aki napi nyolc, tíz, tizenkét órában feszengeni akar? Senki!

Vagyis, ha a bakancs optimális feltételeket garantál a biztonságos, mégis kényelmes munkavégzéshez, az egyet jelent a gyakorlatban a hatékonyság fokozódásával. Nem kevés idő és energia spórolható meg pusztán azzal, ha nem kell árgus szemekkel figyelni a talajt, hogy esetleg akad-e olyan elem, ami kockázatos, ami veszélyforrás. Emellett a cipő belső kialakítása az ideális szellőzésről is gondoskodik, így a lábaknak nemcsak az épsége, hanem a higiéniája is megőrizhető, ez pedig szintén egy olyan fajsúlyos egészségügyi előny, ami aligha múlható felül.

Munkavédelem, nem csak munka közben?

Igen, sokan a Monor munkavédelmi boltot azért keresik fel, mert a termékek ellenállóak, stílusosak, tartósak és kényelmesek, azaz otthon, barkácsolás, szerelés közben is jó szolgálatot tehetnek. Tény és való, hogy az a típusú komplexitás, amit a termékek kínálnak, nem csupán a munkás mindennapokban használható ki, ugyanakkor mindenképpen kihangsúlyozandó, hogy ezek a ruhadarabok, valamint kiegészítők maradéktalanul megfelelnek a jelenleg hazánkban érvényben lévő munkavédelmi törvényeknek. Vagyis a felhasználási területek sokoldalúak, s egyaránt lefedhetik a speciális és hobbiszektorokat.