24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

SEOzseni: Mi történik egy weblappal keresőoptimalizálás során?

A SEO egy angol mozaikszó, a search engine optimization szavak kezdőbetűiből áll. Magyarul keresőmotor optimalizálás, rövidebben keresőoptimalizálás, esetleg weblap optimalizálás néven találkozhatunk vele.

A SEO általában egy komplex szolgáltatás, aminek célja, hogy weboldalunk könnyebben megtalálható legyen, láthatóságunk a vetélytársakhoz képest nagyobb legyen. Az átlagos internet felhasználó valamilyen lekérdezéssel indítja webes tevékenységét, hogy megtalálja azt a honlapot, amire szüksége van. Ez igaz akkor is, ha egy konkrét szolgáltatást és szolgáltatót keres és akkor is, ha éppen tájékozódni szeretne a kínálkozó lehetőségekről. Mindkét esetben fontos, hogy minket lásson meg.

A felhasználó kulcsszavak alapján indít lekérdezést, majd a kereső megpróbálja a számára leghasznosabb honlapokat megjeleníteni. Ehhez a keresőmotor előzetesen gyűjt információkat a honlapokról és rangsorolja azokat a kulcsszavakhoz való illeszkedésüket tekintve. A folyamat során a keresőmotor számtalan titkos algoritmust használ, de alapvetően a technikai háttér, a releváns és friss szöveg valamint a weboldal kapcsolati tőkéje számít. A SEO arra törekszik, hogy elsősorban ezt a három tényezőt javítsa.

Ha weboldalunkhoz SEOzseni SEO szolgáltatást rendelünk, akkor első lépésként a honlap adottságai kerülnek feltérképezésre: mennyire gyorsan tölt be, reszponzív-e, a HTML kódolás megfelelő-e. Ezek az alapok, majd ezután következhet a minőségi tartalomkészítés, ami már keresőoptimalizálási szempontokat is figyelembe vesz. Ezek a gyakorlatban a releváns tartalom megtartása mellett a kulcsszókutatás eredményeire is támaszkodik. Végül következik a linképítés, aminek célja oldalunk elismertségének és értékének növelése. A Google azon weboldalakat tartja értékesnek és hitelesnek, amikre más értékes oldalak hivatkoznak, azaz rá mutató linket helyeznek el. Minél több jó link mutat oldalunkra annál fontosabbnak és megbízhatóbbnak tekinti a keresőmotor honlapunkat. Ezzel érhető el, hogy adott kulcsszavakra indított lekérdezés esetén a Google a találati oldalának előkelő helyén jelenítse meg honlapunkat.