25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Így szabadíthatunk fel magunknak időt

Bár már rengeteg robotporszívó létezik, mégis minden negyedévben új márka és modell jelenik meg. Nem meglepő módon az újabb kiadás mindig nagyobb és jobb lesz. Ez a ROIDMI EVA esetében is így van. Ez nem akármilyen egyszerű porszívó: ez képes porszívózni, felmosni, önürítésre és öntisztításra. Ha már teljes automatizálásról beszélünk - ez szinte a teljes csomag, és már most beszerezheti.

Az énidő fotosságára egyre több helyen hívják fel a figyelmünket, azonban az ehhez szükséges idő megteremtése egyre nehezebb feladatnak tűnik.

A munka mellett ránk váró napi feladatok, mint a főzés, takarítás, bevásárlás, illetve a gyerekek életének menedzselése nem sok lehetőséget ad erre.

Honnan lopjunk időt?

Nyilván, az ellopott perceket nem a gyerekekre fordított időből érdemes elvenni, így is nehéz számukra is kellő figyelmet fordítani, és tartalmas, minőségi időt velük tölteni. 

De akkor hogyan tudunk többet kihozni egy napból? Ma már egyre többen választják az online bevásárlást, és időnként a főzés is helyettesíthető vacsorarendeléssel, még ha nem is engedhetjük meg magunknak minden nap.

A sokak számára "nem szeretem" feladat takarítás viszont racionalizálható, ha megfelelő eszközöket veszünk igénybe! Ebben lehet kiváló partnerünk a Roidmi EVA takarítórobot.

Porszívózás és felmosás egyben

A Roidmi EVA robotporszívó gondoskodik a rendről, miközben mi ellazulhatunk egy fárasztó nap után. A készülék porszívóz, seper és felmos, mi több, magától visszatér a bázisállomásra, ahol automatikusan kiüríti a portartályt és megtisztítja a felmosópárnákat.

A 3200 Pa szívóerővel a készülék felszívja az összes szennyeződést, míg a felmosópárnák 180 percenkénti fordulattal és 12 N felületi nyomással dolgoznak, hatékonyan eltávolítva a legmakacsabb foltokat is.

A Roidmi EVA automatikusan felismeri ha koszos a felmosópárna és azonnal visszamegy a töltőállomásra megtisztítani. A tisztítás után egy erős légárammal megszárítja azokat és már megy is vissza folytatni a takarítást. Így biztos lehetsz benne, hogy lakásod mindig tisztán lesz tartva.

A nagy porzsák akár 60 napig gyűjti a port, a kényelmes működést pedig a Roidmi mobilalkalmazás, valamint az Amazon Alexa és a Google Assistant kompatibilitása teszi lehetővé.

Hogyan működik?

Ellentétben más porszívókkal, amelyek sima csomagolással és alkatrészekkel érkeznek, amelyeket magának kell összeszerelnie, a Roidmi EVA teljesen összeszerelt állapotban érkezik. Amint kibontja a dobozát, készen áll a használatra. Nincs szükség összeszerelésre.

Első lépések

A beállítása is egyszerű. Csatlakoztassa a bázisállomást a konnektorhoz, és kapcsolja be a készüléket. A kefe és a felmosók már fel vannak erősítve a porszívóra, így csak be kell kapcsolnia (a középső bekapcsológomb megnyomásával), és a bázisállomásba kell helyeznie. Alternatívaként megnyomhatja akár a Home gombot is, hogy magától visszatérjen a bázisállomásra.

A következő lépés a beállításhoz a Roidmi alkalmazás telepítése és párosítása a készülékkel. A párosítás után távolról vezérelheti a porszívót, és beállíthatja a takarítási ütemtervet is, de természetesen alkalmanként is eldönthető, mikor induljon útjára a porszívó.

Három tisztítási mód van: porszívózás, porszívózás és felmosás, valamint csak felmosás. Ha a felmosórongyok a porszívóhoz vannak csatlakoztatva, az alapértelmezett üzemmód a porszívózás és felmosás. Ha eltávolítja a felmosórongyokat, az alapértelmezett üzemmód a csak porszívózásra vált. Ha csak a felmosórongyok csatlakoztatásával szeretne söprögetni, akkor ezt manuálisan kell megváltoztatnia az alkalmazáson keresztül.

A Roidmi EVA egyik legjobb tulajdonsága a LiDAR érzékelő, amely tisztítás közben képes feltérképezni az egész területet. A térkép megjelenik az alkalmazásban, amelyet aztán a porszívó tisztítási sorrendjének és mintázatának testreszabására használhat.

A robot nagy kerekekkel rendelkezik, hogy akár 20 mm magas akadályokat is le tudjon küzdeni. Ha esetleg ennél is nagyobb szintkülönbség lenne a lakásban, akkor a térképen blokkolhatjuk azt a területet, ami problémás lehet.

Használat közben

A működési idő gyakran kritikus pont az ilyen készülékeknél, ami szintén nagy előnye ennek a gépnek. Az akkumulátor élettartama (5200mAh) lehetővé teszi, hogy akár 2 órán keresztül folyamatosan takarítanson a robotporszívó, és csak miután befejezte az egész egység tisztítását, tér vissza a bázisra töltődni. A specifikációk szerint egyébként 220 percig is bírja, de ennyi idő szinte sosem szükséges egy átlagos lakás kitakarításához.

Miután visszatért a bázisállomásra, a port a bázisállomáson lévő nagyobb szemeteszsákba üríti, így nekünk ezzel sem kell foglalkozni.

A felmosó üzemmódhoz természetesen fel kell töltenünk a víztartályt vízzel. A ház méretétől függően minden egyes tisztítás a tartályban lévő víz 1/2-3/4 részét elhasználja, így időnként ezt pótolni kell. A bázisállomás szerencsére figyelmeztet minket erre.

A bázisállomáson van egy másik víztartály is, amely a robot önmaga által végzett felmosórongy-tisztítása után a szennyezett víz összegyűjtésére szolgál. Igen, nem nekünk kell bajlódnunk ezzel sem, a gép elvégzi helyettünk! Viszont ebből a tartályból már nekünk kell kiürítenünk a (piszkos) vizet.

Összefoglalva

Rengeteg robotporszívó létezik, de a Roidmi EVA talán a legjobb és legokosabb, amivel találkozhat.

Nem csak takarít és felmossa a lakást, de képes a port is önmaga üríteni és a felmosórongyokat sem nekünk kell megtisztítani, és nem kell állandóan a portartályt sem üríteni.

Szintén említésre méltó az alkalmazásban elérhető nagyszerű testreszabási lehetőségek tárháza. Az már valóban az extra kategória, hogy támogatja az Alexa-t és Google Home-ot is, így akár hangjával is vezérelheti.

Az így felszabaduló időt pedig fordítsa valóban magára, megéri!