24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Hétfő
21°
2023.06.09. péntek, Félix
filter.hu filter.hu

Kerüljük el a szőrbenövést végleges szőrtelenítéssel!

Sokak számára a napi rutin részét jelenti a szőrtelenítés. A borotválás amellett, hogy kellemetlen eljárás, több esetben okozhat szőrbenövést, gyulladást. A hagyományos szőrtelenítés fajtái közé sorolhatjuk még a gyantázást vagy az epilálást is, melyek hasonlóan fájdalmas és körülményes megoldások. Vajon létezik végleges szőrtelenítés, és ha igen, akkor milyen következményei és egyéb hatásai vannak? Erre keressük a választ cikkünkben.

A modern kor igénye

A szőrtelen test látványa a modern kor emberének elvárása, hiszen elődeink ezzel a kérdéssel egyáltalán nem foglalkoztak. A természetes megjelenés részét képezte a szőrös testrészek látványa. Napjainkban a macerás szőrtelenítést sokan szeretnék elfeledni egy életre, és ehhez kiváló megoldást kínál az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szőrtelenítő eljárása. 

A hatékony eljárásról

A szőrtelenítés során előfordulhat, hogy a visszafelé növő szőrszálak bőrgyulladást okoznak, esetenként emiatt fertőzés is kialakulhat. Egyesek hajlamosabbak a szőrbenövésre, így számukra is fontos, hogy véglegesen megszabaduljanak a szőrtelenítés problémájától.

A lézeres végleges szőrtelenítés hatékony eljárás, mely a szőrszálak növekedésére hat, így a szőrbenövés kiváltó okát már alapvetően meggátolja. A technológia a lézer energiáját használja arra, hogy már a szőrtüszőben akadályozza a szőr növekedését. Az abszolút biztonságos és higiénikus kezeléssorozat végén selymes és puha bőrünkön többé nem jelennek meg a sötét szőrszálak.

Mi történik a kezelés előtt?

Mint általában az orvos-kozmetikai beavatkozások előtt, ennél az eljárásnál is előzetes konzultáción egyeztetnek a pácienssel a várható eredményekről. Ekkor kerül sor az általános egészségi állapot felmérésére, a szőr mennyiségének, minőségének meghatározására, valamint a kezelések személyre szabott megállapítására.

Miután a többféle lézer energiája egy kezelésben összpontosul, így lehetőség van arra, hogy a különböző szőrtípusokhoz igazítható legyen a lézersugarak energiaszintje. Ennek köszönhetően nem fordulhat elő sérülés. A beavatkozás alatt mind a kezelő asszisztens, mind a páciens védőszemüveget visel, hogy még véletlenül se okozzon a lézerfény problémát számukra.

A kezelés menete

A kezelés során három különböző technológia egyesül. A csúcstechnológiás lézer energiáját a szőrtüszőben lévő színanyag elnyeli, miközben a vákuum blokkolja a fájdalmat és közelebb hozza a kezelőfejhez a szőrszálakat. A diódalézer a hőenergiával éri el, hogy a szőrtüszők növekedése gátolva legyen, mindezt a szőrszálakban lévő melanin segítségével teszi. A harmadik eszköz biztosítja, hogy a különböző mélységekben lévő szőrszálak is elérhetőek legyenek a kezelés során.

A minimális fájdalommal járó kezelések hamar látványos eredményeket garantálnak, hiszen már 1-3 beavatkozás után is csökken a szőr erőssége és sűrűsége. A bőr a lézeres eljárás után kissé kipirosodhat, de a bőrt nyugtató, oxigénes krémmel kezelve ez a jelenség hamar elmúlik.