26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Zsaluzia – az egyedi fényszabályozás tökéletes kivitelezője

Az egyik legnépszerűbb kültéri árnyékoló manapság a zsaluzia, amely a reluxa modernebb és kinti változata. Ha pontosan szabályozni szeretnénk az otthonunkba beengedett fény mértékét, nem is választhatunk jobbat, mint a zsaluzia.

Esztétikus megjelenése biztosítja nyílászáróink tökéletes küllemét, s azt, hogy mennyire szeretnénk a házban élvezni a nyári napsugarak melegét. Egy redőnnyel nem tudnánk ezt ilyen aprólékosan kivitelezni, hiszen annak adottságai ezt nem teszik lehetővé. Ám a zsaluzia minden bizonnyal a legjobb megoldás lesz lakásunk ablakaiban, ha a fényszabályozás egy fontos pillére mindennapi életünknek.

A zsaluzia legnagyobb előnye

A zsaluzia mozgatható lamellákkal felszerelt kültéri árnyékoló, melynek legnagyobb különlegessége a precízen szabályozható fényáteresztésben rejlik. Pontosan lehet vele vezényelni a bejövő fény mennyiségét, de közben megvédjük magánéletünket is a kíváncsi tekintetektől.

Ez a kivételes tulajdonság egyetlen más kültéri árnyékolónak sem képessége, kizárólag a zsaluzia egyedisége. A lamellák formájának függvényében változik a fény beszűrődésének a mértéke, s ezek segítségével tökéletesen beállítható a kívánt állapot. Annak számára, aki pontosan szeretné testre szabni otthonának, helyiségeinek világosságát, a lehető legideálisabb választás ez a fajta árnyékoló.

A Z alakú zsaluzia képviseli a csúcsmodellt

A peremezett lamellák 3 típusát különböztetjük meg, a C, az S és a Z alakút, melyek nevüket a megjelenésükről kapták.

A Z formájú mindegyik közül a legoptimálisabb, hiszen ez rendelkezik a leghatékonyabb fényzáródási képességgel. Ennek a típusnak a legmagasabb a hang- és zajszigetelési képessége, ráadásul a legmutatósabb a külső megjelenése is. Nem is beszélve arról, hogy ennek a legpontosabb az illeszkedése.

A redőny jobban zár, mint a zsaluzia lamellái, így ennek köszönhetően teljesen lehúzott állapot mellett is gond nélkül tudunk szellőztetni. Alapesetben a zsaluzia nem igényel tisztítást, de ha mindenáron takarításra adnánk a fejünket, tiszta vízzel és puha ronggyal végezzük.

Az okos otthonos zsaluzia

A Topredőny által forgalmazott okosotthonos zsaluzia lehetővé teszi, hogy távolról végezzük a vezérlést okostelefonos alkalmazás segítségével, illetve azt, hogy beállított időpontokban, vagy a szenzorokkal együttműködve a körülményekhez igazodva működjön a zsaluzia.

A szenzorok érzékelhetik a szél erősségét, a külső hőmérsékletet, a napfény intenzitását, s ezek alapján üzemeltetik ezt a rendkívüli kültéri árnyékolót. Ezek általában kompatibilisek a többi okosotthonos rendszerrel, a világítással, a riasztóval, így könnyedén, kényelmesen és egységesen kezelhetjük az automatizált funkciókat otthonunkban.

Ha nem a maximális fényzárás a célunk ablakaink árnyékolásával, hanem a precíz fényszabályozás, akkor mindenképpen a zsaluzia az ideális választás. Ha körültekintően működtetjük, hosszú-hosszú évekig meghibásodás nélkül fog működni, karbantartást sem igényel.