24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Mi lesz a fogyás után? Amiről sokan nem beszélnek

Végre elérted az álomalakodat, de a bőröd nem követte a tested új körvonalait? Akkor itt az ideje a finomhangolásnak! A fogyás utáni bőrfeszesítésben bizonyos tápanyagok, például a kollagén fogyasztása, illetve a sport és sok esetben a plasztikai sebészeti beavatkozások segíthetnek. Lássuk, mit tehetsz, hogy jól érezd magad a bőrödben testsúlyod csökkenése után!

Hogyan lehet feszesíteni a megereszkedett bőrt fogyás után?

A jelentős súlygyarapodást követő fogyás után a bőr a kollagénrostok és az elasztin károsodása miatt gyakran elveszíti a rugalmasságát. A megereszkedett, lógó bőr érzelmi és pszichés problémákat okozhat, hiszen a negatív testkép és az ehhez tartozó önbizalomhiány kihat az életminőségre.

Kisebb súlyvesztésnél 

 • az erőnléti edzések, 
 • a kollagénkiegészítők szedése, 
 • az egészséges, fehérjében, omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag táplálkozás, 
 • illetve a bőrfeszesítő krémek használata bizonyos mértékben javíthatják a bőr rugalmasságát.

Jelentős testsúlycsökkenésnél viszont szükség lehet plasztikai sebészeti beavatkozásokra, hogy a felesleges bőrt műtéti úton távolítsák el.

Plasztikai sebészeti eljárások nagyobb súlyvesztést követően

A fogyás utáni plasztikai műtétek olyan beavatkozásokat jelentenek, amelyek a túlsúlyból adódó bőrfelesleg eltávolítására és az alak formálására irányulnak. Ezek a műtétek általában a has, a combok, a karok és a mell területét célozzák meg.

 • Ha mellek a fogyás után megereszkedtek, a mellplasztika eljárásai közül a mellfelvarrás segíthet megemelni, feszesíteni és újraformálni a kebleket. A plasztikai sebész a mellállomány megtartásával a bőrköpeny felesleges részét eltávolítja a környező mellszövetek és a bőr feszítésével, ami által a mellbimbó is magasabbra kerül.
 • A hasplasztika során a megnyúlt bőrt és a hozzá kapcsolódó zsírszövetet távolítják el, miközben feszesítik a hasfalat. Erre a beavatkozásra többnyire akkor van szükség, amikor jelentős fogyást, vagy a terhességet és szülést követően hasfali lazaság alakul ki.
 • A combplasztika a combot emeli meg és teszi feszesebbé a felesleges bőr és zsírszövet kimetszésével.
 • A felkarplasztika műtét a felkar megereszkedett bőrének korrekciójára szolgál, amely formásabb karokat eredményez.

Műtéti beavatkozást szeretnél? Így vágj neki!

Mikor lehetsz jó jelölt plasztikai műtétre fogyás után?

 • Ha a testsúlyod stabil.
 • Ha jó az általános egészségi állapotod.
 • Ha nem dohányzol.
 • Ha reális célokat tűztél ki magad elé az eredményekkel kapcsolatban.
 • Ha elkötelezett vagy a megfelelő táplálkozás, a sportolás és a egészséges életmód mellett.

Spirit Plasztika, ahol garantáltan jó kezekbe kerülsz!

Nagyobb beavatkozást szeretnél, de tartasz a műtéttől? Bízd magad a Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebészére, Dr. Vancsó Péterre és csapatára! Dr. Vancsó a esztétikai és a plasztikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, aki több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal a hasplasztika műtétek specialistája, emellett pedig a rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. 

Jelentkezz konzultációra, amelynek során személyre szabottan kapsz javaslatot az ajánlott beavatkozásra, amelyet a legnagyobb gondossággal, szakértelemmel és odafigyeléssel biztosítanak számodra, hogy a műtét előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a megálmodott formádat!

Fotók: freepik.com