24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Vizelettartási probléma szülés után? Ne törődj bele!

Szülés után megeshet, hogy egyszerűen nem jutunk el a vécéig anélkül, hogy ne csöpögne be a fehérneműnkbe a vizeletünk. Ez persze roppant kínos és lehangoló érzés, amitől teljesen érthetően halálra rémülünk: mert mi van, ha örökre így marad? Inkontinenciában fogunk szenvedni, és egész életünkben betétet vagy gumibugyit hordhatunk? Jogos a kérdés, de cseppet sem kell aggódni. A testünk idővel javít a szülés okozta panaszokon, de ezek kezelés nélkül tartósan is fennmaradhatnak. Tehetünk azért, hogy minél hamarabb vége legyen a vizelettartási problémánknak.

Segítő vitaminok a mielőbbi regeneráció érdekében

A tested nemrég világra hozott egy, a hüvely méretéhez képest óriási testet. Egy pici élet megszületésének ára van, és természetesen azzal jár, hogy megnyomódhatnak, megsérülhetnek a hüvely izmai, főleg, ha gátmetszésre is szükség volt. Viszont a szervezeted ezt idővel helyreállíthatja, nem véletlenül mondják azt, hogy a gyermekágyas időszak a regeneráció időszaka is. Az, hogy például a szülés miatti vizelettartási probléma mikor áll helyre és milyen mértékben, teljesen szervezetfüggő, hiszen minden test máshogy reagál. Viszont a megfelelő vitaminok szedésével képesek lehetünk gyorsítani és minél teljesebbé tenni a folyamatot. Gondoljunk csak bele, hogy testünk működésének alapjait alkotják a különféle vitaminok, ásványi anyagok és más nyomelemek. Ezért elengedhetetlen, hogy ilyenkor tápanyagdús ételeket együnk, és a regenerációs folyamatokat akár megfelelő étrendkiegészítőkkel is támogassuk. Fontos tudni, hogy amikor a test sérült részeket állít helyre, akkor jóval több alkotóelemre lehet szüksége, amit a napi bevitellel nem mindig egyszerű fedezni. A Mommytoo szülés utáni étrend-kiegészítő azonban kifejezetten olyan kiegészítést jelent a szervezetednek, ami a gyógyulási folyamatokat támogatja. Például a Mommytoo-ban található prémium omega-3 zsírsavak fontos összetevői a sejtképződésnek, valamint az L-leucin egy aminosav – fehérjealkotó összetevő. A fehérje hozzájárul az izomtömeg fenntartásához, növekedéséhez és a normál csontozat fenntartásához. A cink hozzájárul a normál fehérjeszintézishez, valamint jelentős szerepet vállal a sejt osztódás folyamatában és a bőr normál állapotának fenntartásában.

A Mommytoo szülés utáni vitamin olyan mennyiségben tartalmazza ezt a három fontos tápanyagot, amely kiváló támogatást nyújthat az újdonsült anyukák vizelettartási problémájának regenerációs folyamataiban. Ezen összetevők fontos szerepet játszhatnak a hüvely izomzatának regenerációjában is.

Mit tehetünk még a vizelettartási problémák ellen?

A különféle mélyizom-, gátizom- és hüvelyerősítő gyakorlatok igen hatékonyak a vizelettartási problémák leküzdéséhez. Egyrészt sokkal gyorsabban gyógyulsz tőlük, másrészt a hüvelyed izomzata nem csak regenerálódik majd, hanem erősebbé válik. Ez igaz lesz a kismedence izmaira is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a vizelet tartását. Ezen kívül számtalan más előnyöd származhat abból, ha ezeket az izmokat rendszeresen erősíted. Nem csak a derékfájdalmak kerülhetnek majd el, de a szex is sokkal élvezetesebb lehet a megerősített izmokkal. Ha pedig még egészségesen is táplálkozunk és ezen felül a megfelelő étrend-kiegészítővel is támogatjuk szervezetünket , akkor a regenerációs folyamat gyorsabb is lehet, mint hinnénk. Érdemes tehát mindent bevetni, ha hamar szeretnénk visszakerülni a szülés előtti formánkba. Még az is lehet, hogy sokkal jobb formában leszünk majd, mint korábban.