26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Hétfő
21°
2023.06.09. péntek, Félix
filter.hu filter.hu

2023-as dobozolási trendek, amelyekkel sikeresebbé válhat a céged

A mai rohanó és folyamatosan fejlődő piacon döntő fontosságú, hogy a vállalkozások a csomagolási trendek terén figyelemmel kövessék ezeket a változásokat. Gyakran a csomagolás jelenti a fogyasztók első érintkezési pontját a termékkel, és elengedhetetlen a jó első benyomás keltéséhez.

Nézzük meg, hogy 2023-ban melyek azok a csomagolási trendek, amelyek uralni fogják a piacot, és segítenek a vállalkozásoknak kitűnni. 

Fenntarthatóság

A környezet iránti növekvő aggodalom a fenntarthatóságot a vállalkozások elsődleges prioritásává tette. Egyre népszerűbbek az olyan környezetbarát csomagolóanyagok, mint a biológiailag lebomló műanyagok, az újrahasznosított papír és a komposztálható csomagolás. A fenntartható csomagolás használatával a vállalkozások csökkenthetik szénlábnyomukat, és megszólíthatják a környezettudatos fogyasztókat.

Hullámkarton doboz a környezetvédelemért!

A hullámkarton doboz tökéletes választás lehet a vállalatok számára, hiszen az egyik legkörnyezetbarátabb csomagolásról van szó.

7x darálható, 7x bálázható, így összesen 8 alkalommal készülhet belőle új csomagolás!

A felhasználást tekintve is igencsak sokrétű, használható webshopos csomagküldéshez vagy akár költözéshez is. A rétegek számának megnövelésével pedig a törékeny termékek csomagolására is alkalmassá válik.

Személyre szabás

Manapság a fogyasztók személyre szabott élményeket keresnek, és ez alól a csomagolás sem kivétel. 

Az egyedi csomagolás egyedi és emlékezetes élményt teremthet a fogyasztók számára. Ezt úgy érhetjük el, hogy személyre szabott üzeneteket, képeket vagy színeket adunk a csomagoláshoz.

Nagyobb változtatás lehet egy csomagoláson, ha a megszokott formán változtatunk, és egy egyedi külsőt hozunk létre. Az egyedi gyártású csomagolás különlegessége, hogy kevesebb eséllyel jön szembe veled a piacon, mint a hagyományos négyzetes vagy téglalap alakú hullámkarton.

Emellett gondolkodhatunk a logó megjelenítésén a dobozon vagy egy különleges grafika kialakításán.

Számtalan lehetőség van arra, hogy kreatívvá, ötletessé varázsoljuk az egyszerű hullámkarton dobozunkat.

Minimalizmus

minimalista csomagolás egyszerűségének és eleganciájának köszönhetően egyre népszerűbb. 

Egy elegáns és funkcionális csomag létrehozása minimális mennyiségű anyag felhasználásával és az alapvető tervezési elemekre való összpontosítással jár.

A fent említett személyre szabás azonban nem feltétlenül ütközik a minimalizmussal. Létrehozhatunk egy különleges, letisztult formát úgyis, hogy színeket vagy egyéb mintákat nem használunk.

Interaktív csomagolás

Az interaktív csomagolás egy új trend, amely egyre népszerűbb. Olyan csomagolást foglal magában, amely egyedi és vonzó elemekkel, például QR-kódokkal, kiterjesztett valósággal vagy más interaktív funkciókkal rendelkezik, amelyek arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy kapcsolatba lépjenek a termékkel és a márkával.

Gondolj csak bele, amikor megrendelsz egy webshopos terméket a QR-kódon keresztül azonnal kapcsolatba léphetsz a márkával, megtudhatsz mindent a vásárolt termékről vagy újra a webshopon találhatod magad.

Kényelem

A kényelem a fogyasztók elsődleges prioritása. 

Egyre népszerűbbek a könnyen kinyitható és visszazárható csomagolások. Emellett pedig a csomagolás újrafelhasználásának lehetősége is alapvető tényező a fenntartható lehetőségeket kereső fogyasztók számára, mint ahogy már fentebb is említettük.

csomagolási trendek elfogadásával a vállalkozások pozitív hatást gyakorolhatnak márkájukra és fogyasztói élményükre. A vállalkozások megkülönböztethetik magukat versenytársaiktól, emlékezetesebb élményt teremthetnek fogyasztóik számára, és vonzóvá tehetik magukat azoknak a fogyasztók számára, akik a fenntarthatóságot és a kényelmet helyezik előtérbe.

A fentiekből megállapítható, hogy 2023 izgalmas év lesz a csomagolási trendek szempontjából. Természetesen nem kötelező mindegyik trendet minden évben beintegrálni a csomagolásba, azonban néha valóban jól jön egy kis frissítés.

Legyen szó tehát a fenntarthatóságról, a személyre szabottságról, a minimalizmusról, az interaktív csomagolásról vagy a kényelemről, ügyelj arra, hogy vállalkozásod az élen járjon, és a lehető legjobb csomagolási élményt nyújtsa ügyfeleid számára.

Csomagolás a Wanapack Kft.-vel

Wanapack Kft. több mint 30 éve forgalmaz és gyárt hullámpapírlemezből készült dobozokat. Keresd őket bátran, ha csomagolásra kerül a sor, legyen szó akár költöztető dobozokról, webshopos csomagküldésről vagy akár egyedi dobozgyártásról!