25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Izgalmas programok Zalakaros környékén

Amennyiben Ön családi nyaralásra vagy üzleti útra érkezik Zalakarosra, mindenképpen érdemes felfedeznie a környéket is, hiszen ez a tájegység rengeteg izgalmas látnivalóval, illetve programmal várja a látogatókat. Mai cikkünkben ezen lehetőségeket mutatjuk be.

Finom borok, izgalmas városnézés

Ha valaki szeretne egy igazi gasztronómiai élményt a zalakarosi borvidéken, érdemes ellátogatni a Balogh Pincészetbe és megkóstolni a kiváló minőségű fehérborokat, amelyek a családi borászat hosszú hagyományait tükrözik.

Ha további programokra is kíváncsi, akkor nézzen szét a Hotel Karos Spa Zalakaros programajánlói között!

A fentebb említett borkóstolók nemcsak a borkedvelőknek szólnak, hanem mindenkinek, aki szeretne betekintést nyerni a helyi borászatok világába és megkóstolni azok termékeit. 

A Balogh Pincészet a zalakarosi borvidékre jellemző dombvidéki tájon helyezkedik el, így a látogatók a borkóstoló mellett kellemes, természetközeli környezetben is pihenhetnek, és élvezhetik a vidéki élet hangulatát. 

A városnézés pedig egy különleges járművel, a Kalandbusszal indul, melynek útvonala során bejárják a város nevezetességeit, mint például a szállodákat, a gyógyfürdőt, a városközpontot, az arborétumot és a különböző tereket.

További részletek

A városnéző kalandtúra része a látogatók számára a kerámiakészítés folyamatának megismerése a helyi fazekasműhelyben. Az itt készült kerámiák ajándéktárgyként is megvásárolhatók, így az utazók igazán különleges és emlékezetes ajándékokat vihetnek haza szeretteiknek.

A városnézés során a látogatók ellátogathatnak a város legszebb helyeire, mint például a Dísz térre, ahol gyönyörű virágokkal díszített környezetben sétálhatnak.

Zalakaros szépségeit egy különleges járművel is felfedezhetik. A Segway, egy önkiegyensúlyozó elektromos jármű, amely lehetővé teszi, hogy a résztvevők úgy fedezzék fel a várost, miközben egy tapasztalt idegenvezetővel haladnak. 

A túra során a látogatók felfedezhetik a dimbes-dombos utcákat, parkokat és szőlőskerteket, és olyan helyekre is ellátogathatnak, amelyekre a helyiek sem járnak minden nap.

Kalandos vízitúra

A Fodros Vízitúra egy nagyszerű lehetőség azoknak, akik szeretnének egy kis kalandot és izgalmat a nyári napokra. A túra a Zala folyón zajlik, és nem igényel különösebb előképzettséget vagy sportteljesítményt. 

A szervezők biztosítják az összes felszerelést és oktatást, valamint a kísérőt és az emlékajándékot is. A túrázóknak csak a jókedvüket és a kényelmes sportfelszerelésüket kell magukkal hozniuk.

A Zala-túra során a résztvevőknek lehetőségük nyílik egy csodálatos természeti környezetben kenuzni, és élvezni a víz szépségeit. A folyó partjainak látványa, a vízben úszkáló növények, valamint a víz körül kószáló állatok egyszerűen lenyűgöző élményt nyújtanak. A túravezetők oktatják a résztvevőket a kenuzás technikájára, így kezdők és haladók egyaránt élvezhetik az utat.

Bőven van hát mit tenni Zalakaroson és környékén, nem szabad kihagyni semmit sem!