24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Miből áll egy profi videokonferencia?

Ahogy az elmúlt évek során a világ egyre inkább az online térbe költözött, egyre fontosabbá váltak a virtuális eszközök és a videokonferenciák. Azonban, ha nem rendelkezünk megfelelő eszközökkel, vagy ha a munkatársak nem boldogulnak a technikával, akkor az akadozó kommunikáció és a technikai nehézségek állandó részei lehetnek a munkánknak. Megmutatjuk, milyen tényezők által lesz igazán gördülékeny a videokonferencia.

Egyik leggyakoribb probléma az, amikor kevés eszköz áll rendelkezésre és a munkatársak nincsenek tisztában azzal, hogy milyen technikai megoldásokra van szükségük.

Ennek eredménye egy botladozó megbeszélés, amely megakadályozza a produktív, folytonos munkát. Továbbgondolva a szituációt pedig romlik a hatékonyság, a termelékenység. Pont az ellentéte történik, mint amit vártunk.

Az igazi megtérülés lehetősége valójában nem az utazási idő, vagy a bérköltségek csökkentésében rejlik, mint ahogy a 90-es években mérték.

Az akkori méregdrága videokonferencia-rendszerek nem voltak a legköltséghatékonyabb megoldások.

A valódi megtérülés sokkal inkább olyan láthatatlan, nehezen mérhető faktorok összessége, mint a felhasználók elégedettsége, valamint hozzáállása az értük szolgáló rendszert illetően.

A technikai nehézségek miatt lehet, hogy nem tudjuk meghívni a megfelelő embereket, vagy hogy nem értjük a videokonferencia platform működését, ami miatt cégünk könnyen zsákutcába juthat, elveszítve a fejlődés ritmusát.

De mi van akkor, amikor rendelkezésre áll minden eszköz, de a munkatársak mégsem tudják céljaik szolgálatába állítani?

Ez szintén nagy probléma lehet, mivel a technika csak porosodik, és a valódi útmutatás helyett mindenki csak szenved a rendszerrel és az eszközökkel. Ez időpazarlás, és elvonja a figyelmet a valódi feladatokról.

Mik azok a szükséges technikai eszközök?

Természetesen olyan konstrukciók és perifériák, amiknek létezéséről talán nem is tudunk.

A megfelelő konfiguráció összerakása, alkalmazása mindenképpen hozzáértő csapat tudását igényli. A cégeknek, intézményeknek készült egyedi hardverekkel olyan virtuális élmény hozható létre, amit a felhasználók már a kezdetektől imádni fognak.

Az audiovizuális élmény fontossága

Sistergő, kivehetetlen beszéd, szakadozó kép.

Mind olyan tényezők, amik rontják a videokonferencia miliőjét. A koncentráció elvész, nehézzé válik az információ megosztása.

A megfelelő kamerák, mikrofonok és hangszórók biztosítják, hogy mindenki hallja és lássa a többieket, míg a jó minőségű képernyők és projektorok lehetővé teszik a résztvevőknek, hogy éles, tiszta képet lássanak a másik félről.

Ahhoz, hogy ezeket az eszközöket megfelelően ki tudjuk használni, szükségünk van egy stabil, megbízható és kompatibilitást engedélyező kommunikációs csatornára, jelen esetben egy videokonferencia platformra.

Zoom ideális rendszeréhez fejlesztve számottevő eszköz közül választhatunk. Ezeket a segédleteket három különböző szekcióra oszthatjuk.

  • videobar készülékek kompakt videokonferencia eszközök, amelyek beépített, akár Ultra HD, vagy 4K kamerával rendelkeznek, saját mikrofonnal és hangszóróval.

Használatukkal nincs szükség egyéb berendezésre egy online megbeszélés megtartásához, ugyanis egyes videobar-ok saját operációs rendszerrel érkeznek.

A felhasználók általában rövid idő alatt megismerhetik a funkcióikat. Ez jelentősen csökkentheti az időt, amelyet a technikai hibák elhárítására kell fordítani.

  • Egy profi videókonferenciához, profi mikrofonra és headsetre van szükségünk.

Meglehetősen zavaró tud lenni, ha nem halljuk munkatársunkat, esetleg ők minket. A háttérzaj ősellensége a minőségi webes értekezletnek.

Pont ezért lehet szükségünk zajszűrővel ellátott készülékekre, tökéletes irodai, vagy otthoni használatra. Ennek a hasznos funkciónak köszönhetően elbúcsúzhatunk a zavaró zajoktól.

  • Egy szakszerű kihangosító segíthet a leginkább kisebb és többrésztvevős meetingeken.

Ezek a Zoom megoldások kiválóan alkalmazhatók a tiszta és érthető hang érdekében.

Asztali térmikrofon használatára van lehetőség, akár nagyméretű tárgyalótermek esetében is. Gyors, egy gombnyomásos csatlakozási lehetőséget kapunk, leküzdve az digitális szenvedést, nehézkes csatlakozást.
 

Vannak eszközök, amik hasonlóan a videobar-hoz, saját kamerával rendelkeznek, amivel már videóhívásokhoz is alkalmazhatók. A példaértékű hang, tiszta kép elengedhetetlen lehet, főleg egy vezérigazgatónak, aki szeretné érthetően átadni a gondolatait. 

Összefoglalás

Az elmúlt években az online térben való kommunikáció még fontosabbá és gyakoribbá vált. Ennek eredményeképpen a videokonferenciák is egyre népszerűbbek lettek.

A videokonferenciák valódi megtérülése nem az utazási költségek csökkentésében vagy a bérköltségekben rejlik, hanem az elégedett felhasználókban.

Azonban ahhoz, hogy egy online találkozó igazán profi legyen, szükség van megfelelő technikai eszközökre és azok helyes használatára.

Az optimális audiovizuális eszközök, mint a kamerák, mikrofonok, kihangosítók és kijelzők, biztosítják a zavartalan diskurzust és az eredményes munkavégzést.

Emellett fontos a megfelelő technikai tudás és útmutatás a vállalatok, intézmények számára, valamint az, hogy az online résztvevők elégedettek legyenek a rendszerrel.

Bízzuk magunkat szakértőkre, így költséghatékonyabban, testreszabott megoldást kapunk.

Akik elősegítik a videókommunikációs szintlépést - MyZoom

Kezdve a pár fős tárgyalótermektől, egészen a 200 fős előadóterekig, egyéni igényeknek megfelelő megoldást kínálnak vállalkozások számára.

Sinaptive: ők azok a műszaki művészek, akik alázattal és szépérzékkel teszik tökéletessé termünket, már a tervezési időszakban.

Ha virtuális támogatásra van szükségünk, akkor a tervezéstől a kivitelezésig és az üzemeltetésig is lehet rájuk számítani.

Referenciáik között olyan nevek szerepelnek, mint a Vodafone, a WizzAir vagy a Semmelweis Egyetem. Szaktudásukkal már több mint 500 különböző méretű, személyre szabott termet, teret hoztak létre.

Amennyiben szeretné, hogy cége videokonferenciái igazán professzionálisak legyenek, keresse a MyZoom csapatát bizalommal!