26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Hétfő
21°
2023.06.09. péntek, Félix
filter.hu filter.hu

Hol érdemes SIM kártyás biztonsági kamerákat alkalmazni?

A SIM kártyás biztonsági kamerák egy speciális védelmi megoldást jelentenek. Olyan elszigetelt helyekre érdemes őket telepíteni, ahol nincs meg a megfelelő infrastruktúra az egyéb eszközök működéséhez. De mit érdemes még róluk tudni? Lássuk!

SIM kártyás biztonsági kamerák ott, ahol még a madár sem jár

Kis túlzással ott érdemes telepíteni a SIM kártyás 4G biztonsági kamerákat, ahol még a madár sem jár. Ezeknek a térfigyelő kameráknak ugyanis nincs szükségük sem internet-hozzáférésre, sem stabil külső áramforrásra. Mindezek nélkül is képesek ellátni a feladatukat úgy, hogy közben online, valós időben nyomon követhetünk rajtuk mindent. Mindennek a lelke egy mobilinternet 4G SIM kártya és a belső akkumulátor.

És hogy pontosan hol érdemes ezeket a készülékeket telepíteni és használni? Gyakorlatilag bárhol, ahol nincs Wifi lefedettség, mégis őrizni, megfigyelni, védeni szeretnénk valamit. Remek választás például hétvégi házakhoz, mezőgazdasági területeken és mezőgazdasági gépekhez, erdőkben, tavaknál, csónakok, hajók és munkagépek őrzésére.

Napelemről töltődő akkumulátor

Olyan kamerák is elérhetőek a piacon (például a fenti linken is), melyek nemcsak beépített akkumulátorral, de ezek utántöltésére napelemekkel is rendelkeznek. Ez fontos lehet olyan esetben, ha nagyon ritkán tudunk csak a helyszínre látogatni, és ott nincs áramforrás, azaz muszáj ilyen megoldások után néznünk. 

Bárhonnan, bármikor elérhető biztonsági kamerák

A SIM kártyával működő biztonsági kameráknak nincs szükségük Wifi hozzáférésre, mert 4G csatlakozás segítségével könnyen elérhetővé válnak számunkra.

Ingyenesen elérhető Android vagy iOS appok segítségével élőben is megtekinthetjük a kamera képét. Ugyanakkor arra is van lehetőségünk, hogy utólag, egyszerűen visszanézhetővé tegyük ezeket a felvételeket. Ehhez szükségünk lesz egy microSD kártyára, melyet a biztonsági kamerába kell épp úgy behelyezni, mint a SIM kártyát.

Mozgásérzékelő, mikrofon, hangszóró?

Természetesen vannak olyan kameratípusok, melyekben mozgásérzékelő is található. Sőt, a modern biztonsági kamerákba már célpontkövetés funkciót is készítettek a gyártók. Ez a megoldás képes a készülék előtt mozgó személyt folyamatosan követni, így mindig rá fog szegeződni a kamera.

De itt még nincs vége! Vannak olyan készülékek, melyek kétirányú kommunikációt is tudnak biztosítani, bármennyire is távol vagyunk a helyszíntől. Ehhez integrált mikrofonnal és hangszóróval rendelkező típust kell vásárolnunk. Ezek segítségével a megfigyelt helyszínt nemcsak látni, de hallani is fogjuk. Sőt, a hangszórók segítségével akár ráijeszthetünk a betörőre is.

Nagyon jó választás a megfelelő helyszínre

Vannak olyan helyek, melyeket mindenképp őriznünk kell, de nem adottak a megfelelő feltételek a hatékony védelemhez. Ilyen helyeken kiváló megoldásként szolgálnak a Wifi kapcsolatot nem igénylő SIM kártyás biztonsági kamerák. Maximálisan ki fogják szolgálni az igényeinket, ha ezeket választjuk a mindentől távol eső helyszínek védelméhez.