24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

A színvonalas és költséghatékony flottamenedzsment ismérvei

Egy vállalkozás számára minden igénybe vett szolgáltatás minősége nagyon fontos, így az sem mindegy, hogy a gépjárművek bérlése során milyen flottamenedzsment szolgáltatást tudnak igénybe venni. Szerencsére a hazai piacon is vannak olyan szereplők, akik kiemelkedő, nagyon színvonalas szolgáltatással várják partnereiket. Nézzük meg, hogy mik ennek az ismérvei!

A flottamenedzsment alapja

A gépjárművek beszerzése egy nagyon fontos pontja az egész bérlésnek és flottamenedzsmentnek. Fontos, hogy a partnercég számos opciót tudjon kínálni, és az igényeknek megfelelő típusú és felszereltségű gépjárművet tudjon beszerezni.

Sőt, ezenfelül ne csak kedvezményeket tudjanak nyújtani, hanem a beszerzés előtt akár még tesztautót is. Még szerencse, hogy vannak olyan kiváló cégek, mint a NEXT AUTO, ahol a flottamenedzsment egy kiváló szolgáltatás. Ráadásul ha nem tartós bérletről van szó, hanem csak rövid távú bérlésről, az ilyen profi cégek akkor is tudnak segíteni az igények kiszolgálásában, a lehető legjobb áron.

Szerviz, karbantartás

Ahhoz, hogy minél kényelmesebb szolgáltatásban részesüljenek a cégek, fontos a rendszeres karbantartás biztosítása. A legjobb, ha több konstrukcióból választhatnak az autókat bérbe vevő cégek. Így aki kisebb havidíjat szeretne, az olyan konstrukciót választ, ami csak az időszakos szervizeket tartalmazza.

De a legjobb, ha van olyan csomag is, amiben már például a lengéscsillapítók és a féktárcsák cseréje is benne van. Sőt, akár minden alkatrész is, amit nem sérülés miatt kell cserélni vagy javítani. Így válik igazán tervezhetővé a hosszú távú bérlés.

Az pedig egy extra kényelmi szolgáltatás, ha van lehetőség a gumiabroncsok teljes körű menedzsmentjére. Ebbe beletartozik a gumik évszakoknak megfelelő cseréje, valamint a kopott darabok újjal való helyettesítése is. Ez nemcsak előre tervezhetővé teszi az egész folyamatot, de sokkal biztonságosabbá is válik tőle az autó használata.

Ügyintézés

Nagyon fontos, hogy ne csak a szolgáltatás, de maga az egész ügyintézés is gördülékeny legyen. Ebbe beletartozik az is természetesen, hogy az igényeknek megfelelő autót lehessen kiválasztani, vagy az, hogy az igényeknek megfelelő konstrukció is választható lehessen.

De egyéb ügyintézésben is segítséget nyújthat egy kiváló flottamenedzsmentre szakosodott cég. Legyen ez akár csak az autópálya-matricával vagy a biztosítással kapcsolatos ügyintézés, vagy egy nagyobb értékű jármű esetén a biztosítók által kért védelmi rendszerrel kapcsolatos intézkedés.

De akár a hatósági ügyekre is gondolni kell, melybe beletartoznak a szabálysértések és a parkolási bírságok is, az elveszett rendszámtábla pótlása, vagy a parkolási engedélyekkel, a káreseményekkel kapcsolatos teljes ügyintézés is.

További extrák

Nem teljes a lista, de pár szolgáltatást még érdemes megemlíteni, például üzemanyagkártya, a GPS szolgáltatás, a sofőrszolgálat, vagy a riportok és kimutatások készítése is hasznos lehet. Egy ilyen teljes körű szolgáltatási csomaggal válik igazán színvonalassá a flottamenedzsment.