24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Hogyan készíthetsz magadnak szép körmöket?

Egy modern, igényes és csinos nő külsejéhez az is hozzátartozik, hogy nemcsak a ruházata, a haja, a sminkje, a cipője és az ékszerei tökéletesek, hanem a keze és a körmei is ápoltak és rendezettek. Vannak olyan helyzetek és olyan munkakörök, ahol előtérbe kerülnek a kezeink, ebben az esetben még nagyobb a jelentősége a megfelelő kéz- és körömápolásnak.

A körömápolás elengedhetetlen egy igényes nő számára

A gondozott körmök nemcsak esztétikusabbak és vonzóbb külsőt kölcsönöznek viselőjének, de egészségügyi szempontokat figyelembe véve is mindenképpen előnyösek, hiszen sok gondot okozhat egy benőtt köröm, vagy egy gyulladt körömágy is. 

Nagyon elterjedt és a hölgyek körében rendkívül népszerű a műköröm, amely bizony sok odafigyelést, anyagot és eszközt igényel. Dönthetünk úgy is, hogy a kicsit nehezebb utat választjuk, azaz mi magunk készítünk a kezeinkre díszítést, vagy kereshetünk egy kiváló körmös szakembert, aki csodálatosan szép és nőies kacsókat tud nekünk varázsolni.

Ha a saját körmeinket szeretnénk ragyogóvá tenni, arra is van megoldás, hisz ma már számtalan különböző készítményt vásárolhatunk, amelyek tökéletesen alkalmasak körmeink csinosítására. 

A zselés lakkozás házilag

A legnépszerűbb napjainkban a zselés lakk, amelyet műkörömre és saját körömre is eredményesen lehet használni, mindenképpen mutatós végeredményt kapunk vele. Viszonylag egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni otthon is a saját körömre történő zselés lakkozást, amely akár 3-4 hétig is kitartóan szépíti kezünket. 

Gél lakkozás esetén semmilyen plusz anyag nem kerül a körömre, amit építeni vagy ragasztani kellene, csak egy nagyon erős réteg lakk. A zselés lakk UV vagy LED lámpa segítségével nagyon gyorsan megköt és hosszú ideig lesz körmünk pazar dísze. 

A zselés lakkozás azoknak is előnyös, akik jobban kedvelik természetesebb összhatást, mint a műkörmöket. Emellett a gél lakk a beakadástól, a letöréstől és a különböző károsodásoktól is megvédi körmeinket. Megbízható, jó minőségű alapanyagok felhasználásával tökéletes végeredményt érhetünk el. 

A tartós gél lakkozás titkai

Ha a legszebb zselés lakkozás az álmunk, be kell tartanunk néhány alapszabályt annak érdekében, hogy a kivitel ne csak szép legyen, de tartós is maradjon. A legfontosabb, hogy a gél lakkozás folyamatából egyetlen lépést sem hagyhatunk ki, mert ezek mind egymásra épülnek és egymásból következnek. Az alapozó lakk felvitele előtt mindenféleképpen zsírtalanítsuk a körmeinket, hiszen ez garantálja a megfelelő tapadást! 

A tartósság és strapabíróság alapköve a több, vékonyabb rétegben történő lakkozás. A teljes megszáradás előtt vigyázzunk, hogy ne érjünk hozzá semmihez, mert ilyenkor még könnyen megsérül a felvitt anyag. A már lezárt rétegeket a reszelő és az olló is könnyen felsértheti, így ezek használatát kerüljük, ha zselés lakk van a körmeinken. 

A Max Diszkont széles választékot kínál körömápoló eszközökből, melyek segítségével gyönyörű kezeket tudsz magadnak varázsolni akár otthon is.