24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Hétfő
21°
2023.06.09. péntek, Félix
filter.hu filter.hu

Túl hangos a város zaja budapesti lakásodban? Így tehetsz ellene!

Dübörgés, forgalmi zaj, emberek nyüzsgése – neszek, amik a fővárosban mindennaposak, és gyakorlatilag éjjel-nappal „élvezhetőek”. Kevesen tudják, hogy a zajszennyezés nemcsak roppantul idegesítő, zavaró, hanem egy olyan kockázati tényező is, ami betegségek kialakulásához vezethet, ráadásul bizonyítottan stresszfaktor. Úgyhogy minden szempontból jó ötlet a csendre voksolni. De hogyan?

A minőségi ablakok a szigetelés mesterei

A helyzet az, hogy az egyik legjobb megoldás az ablakcsere Budapest lakásaiban, házaiban. A legtöbbször ugyanis a nyílászárók rossz állapota a felelős azért, hogy minden apró zaj beszűrődik, megzavarva ezzel a mindennapi élet intimitását. Egyébként ez ugyanúgy érvényes az ajtókra is, amik ha nem megfelelően szigetelnek, akkor konkrétan semmi sem maradhat rejtve a szomszédok elől. Vagyis nem elég, hogy ki kell bírni a kintről beáramló neszek jelenlétét, de még a szomszédban elhangzó mindenféle hangfoszlányok is borzolják a kedélyeket. Kétségtelen, hogy nem jó ez így. Az idegrendszer egy darabig tűr, bírja azt, ami van, de eljön a pillanat, amikor kimerül. Ekkor jelentkeznek az első tünetek: álmatlanság, éjszakai forgolódás, fáradtság, feszültség, idegkimerültség.

A jó hír az, hogy az esetek jelentékeny százalékában ezek a panaszok gyógyszeres beavatkozás nélkül is megszüntethetőek, hiszen ha a háttérben a zajszennyezés áll, mint indikátor, akkor a gyógyír vitathatatlanul az elavult, rosszul záró ablakok cseréje. Ennyire egyszerű, egyúttal nagyszerű a megoldás, ami pillanatok alatt vadonatúj teret hozhat létre, ami joggal viselheti az „otthon nyugalma” címkét.

Melyik a legkedveltebb nyílászárótípus?

műanyag ablak Budapest lakosai körében nagyon népszerű választás, ami egyébként nem a véletlennek köszönhető. Jól néz ki, számtalan színben kapható, és prémium minőségű, azaz tartós megoldásként szolgál. A csere ráadásul könnyedén, gyorsan kiviteleztethető, ami a profi gárdának hála nem jár együtt sem felfordulással, sem más kellemetlenséggel. Végül pedig megtapasztalható a hőn vágyott csend ereje.