25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Kényelem mindenekfelett, mindegyik helyiségben!

Hogy mi az, ami a látszólag egymástól merőben különböző bútorokat összeköti? Az, hogy akkor ideálisak, ha maradéktalan kényelmet borítékolnak, ha testet és lelket kényeztetnek, ha a közelükben megszűnik a külvilág, és elcsendesedik minden, vagy éppen felerősödik a jókedv. Igen, a kényelmes bútorok kivétel nélkül erre képesek!

Milyen tényezők alapján érdemes választani?

A vásárlást megelőzően célszerű néhány szempontot alaposan körbejárni a maradéktalan siker érdekében. A fotel például egy olyan bútordarab, ami kétségtelenül hozzájárulhat a közeg kényelméhez, stílusosságához, funkcionalitásához. Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy nem pusztán az otthoni környezetben kaphat helyet, hanem akár irodákban is, ahol természetesen kicsit kötöttebbek az elvárások. Vagyis az első lényeges pont a választás folyamatában, hogy hová kerül a kiszemelt modell? Az adott helyiség, illetve miliő stílusa mérvadó, lévén a bútornak is ehhez kell igazodnia. A klasszikus, a modern, a minimalista vagy a skandináv irányzat egytől egyig kiteljesíthető a jelenlétével. A színek harmonizálása is mindenképpen jó ötlet. Ekkor a kiegészítő textíliák mintegy kontrasztként szolgálhatnak, de megéri a bútorok színvilágát nagyjából hasonló árnyalatokkal kialakítani.

Ezek után jöhetnek az olyan kérdések, mint például görgős legyen, vagy fix lábas, a speciális funkciók lényegesek (dönthető hát-, láb- és kartámasz), vagy fő az egyszerűség? Ezeket a dilemmákat célszerű az egyéni preferenciák alapján megválaszolni. A huzat kiválasztását is jó végiggondolni, lévén egy gyerekszobába, ahol a maszatolódás esélye kifejezetten nagy, a legjobb könnyen mosható variációban gondolkodni, míg egy irodában a minél elegánsabb megoldások azok, amik ideálisak.

Mi támogathatja még a relaxációt?

sarokkanapék olyan komfortot biztosítanak, ami aligha múlható felül. Ráadásul extra előnyük, hogy általuk nem kevés hely takarítható meg, így kisebb méretű szobákban, terekben is elhelyezhetőek. Ami a kárpitok anyagát, színét illeti: a közvetlen közeghez éri meg igazítani a részleteket.

A fotó forrása: Kinga / Shutterstock.com