24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Érdekel az arcfestés?

Ha már egy ideje kacérkodsz a gondolattal, hogy elsajátítod az arcfestést, akkor ne várj tovább, hanem vágj bele! De ne hidd, hogy a gyakorláshoz olcsó és gyenge minőségű alapanyagokra lesz szükséged. Épp ellenkezőleg, csak is profi és magas minőségű festéket és ecsetet használj, különben a sikerélmény még jó darabig várat magára!

Ha profi akarsz lenni használj professzionális arcfestéket!

A saját dolgodat könnyíted meg vele, ha magas pigmenttartalmú és jó fedőképességű TyToo arcfestéket használsz. Megkíméled magad az ügyetlen és elrontott kontúroktól és mintáktól, hiszen egy profi festékkel sokkal szebb és minőségi munkát tudsz készíteni. Nem mellesleg antiallergén és bőrbarát festéket használhatsz csak, hisz gyermekek arcára készül az alkotás. Az sem mindegy, hogy hogyan lehet eltávolítani a bőrről. A vizes bázisú arcfestéket könnyen le lehet mosni langyos vízzel.

Speciális ecsetek

Az arcfestéken kívül szükséged lesz speciális és különböző végű ecsetekre is, hiszen hiába használod a legszuperebb festéket, ha az ecset nem megfelelő hozzá. Ráadásul több fajtát is fogsz használni az arcfestés során. Lássuk melyekre lesz szükséged!

Egy lapos ecsetre mindenképpen, mellyel egy mozdulattal tudsz szivárványt vagy virágokat festeni. A virágszirom ecset nevében benne is van, hogy mire fogod használni, a szirmok és levelek, valamint aprólékos minták precíz elkészítéséhez. A kerek ecsettel különböző vonaltípusokat tudsz festeni, valamint cseppeket, pöttyöket, tigris mintákat.

A speciális arcfestő ecsetek jellegzetessége, hogy rugalmas szintetikus szálakból készülnek és jellemzően 2-3 cm hosszúak a szálak annak érdekében, hogy ideális mértékben vegyék fel a festéket. Készletben vagy egyenként is megvásárolhatók.

Ha évekig szeretnéd, hogy tökéletes minőségű legyen az ecseted, akkor nem érdemes olcsó és gyenge minőségű darabokkal kísérletezni, kezd inkább professzionális változatokkal!

Az ecseteket megfelelő módon kell karbantartani, ehhez nélkülözhetetlen az ecsetmosó pohár. Miért nem jó egy sima pohár? Azért mert a speciális kialakítású változat bordázott részén kimoshatod az ecsetből a festéket, mielőtt belemártod a vízbe, így sokkal tovább tiszta marad az arcfestéshez használt víz. Ha pedig épp nem használod az ecsetet, akkor a tárolására kialakított részbe teheted anélkül, hogy a szálak elhajolnának.

Szivacsokra is szükséged lesz

A szivacsokat imádni fogod, mert annyira könnyű és látványos velük festeni! Az egész arcos festést, illetve az alapok megfestését szivaccsal szokták végezni, nem ecsettel. Mert így sokkal szebb és egyenletesebb lesz a fedés, a szín, valamint gyorsan lehet vele dolgozni. Amikor türelmetlenül sorban állnak a gyerekek arcfestésre várva, akkor ez is lényeges szempont.

Mint ahogy ecsetből, úgy szivacsból is több fajta áll rendelkezésre. Szükséged lesz az alapozó szivacson kívül ujj szivacsra és varázs lemosó szivacsra is.

Ha profivá akarsz válni, akkor csakis a megfelelő professzionális alapanyagokat és eszközöket használd!