26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Hétfő
21°
2023.06.09. péntek, Félix
filter.hu filter.hu

Ajándékötletek 50. születésnapra

A kerek évfordulók mindig remek alkalmat nyújtanak az ünneplésre, de ha az 50. születésnap is elérkezik, amellett nem szabad elmenni szó nélkül. Ez egy nagyon jeles ünnep!

Ilyenkor nem minden esetben vannak könnyű helyzetben azok, akik meglepetés bulit szeretnének szervezni a születésnaposnak, de a következő cikkben megpróbálunk néhány ötletet adni magához az ünnepséghez is, valamint arra vonatkozóan, hogy mivel érdemes meglepni azokat, akik idén ünneplik a fél évszázados születésnapjukat.

Neked is kellene valami frappáns ajándék egy közelgő születésnapra? A meseloajandekok.hu oldalon egyedi ajándékok közül tudod kiválasztani azt, amiről úgy érzed, a leginkább illik az ünnepelthez.

Mi történt az elmúlt 50 évben?

Azok, akik 50 évvel ezelőtt születtek, még teljesen más oldalát láthatták a világnak, mint mi most. Akkoriban nem hogy okostelefonok nem voltak, hanem még a mobilok is csak tudományos fantasztikumnak tűntek.

Akkor adta ki az Aerosmith a debütáló albumát, az USA-ban kirobbant a Watergate-botrány, hazánkban pedig Kádár János volt Magyarország miniszterelnöke. Azóta viszont nagyon sok minden megváltozott. De akár ezeket az elmúlt éveket is fel lehet idézni a szülinapi partin.

Emlékek tárháza

Amikor egy kerek születésnap közeleg, sokan szeretnek egy kis elmélkedést tartani arról, hogy mi is történt velük az elmúlt években, és hogy mit is értek el az életük során.

Ehhez nyújthat segítséget egy kedves fotókönyv az ünnepelt legjobb pillanataival. Sokat tud dobni az élményen, ha sok embertől különböző forrásoktól szerzed be ehhez a fotókat, és persze az sem utolsó szempont, hogy milyen formában tálalod ezt. Az emlékkönyv lehet egyszerű, mókás vagy akár egy digitális formátumú vetítés is.

Ajándékösvény

A születésnapi partin dönthettek úgy, hogy közösen megajándékozzátok az ünnepeltet valamilyen nagyobb volumenű ajándékkal, adhat mindenki külön-külön is egyedi ajándékot, de az is egy jó ötlet lehet, ha valamilyen tematikára felfűzve az életkorához mérten több apró kis meglepetéssel kedveskedtek neki.

Ez egy 50 éves személy esetében 50 kis ajándékot jelent, amivel akár már egy kisebb ösvényt is be tudtok vele járatni. Ezt lehet csak egyszerű formában prezentálni, de tervezhettek hozzá akár egy kisebb labirintust vagy kalandjátékot is.

Amikor megszülettél

Kedves gesztus az ünnepelt felé, ha megpróbálsz minél több információt összegyűjteni arról az évről vagy napról, amikor ő született. Utánajárhatsz, mik voltak aznap a vezető hírek, melyik hírességek születtek még azon a napon, kik hunytak el aznap, vagy hogy melyik dal vezette akkor a slágerlistákat. És persze adhatsz egy olyan képet is a születésnaposnak, ami azt mutatja, hogy álltak a csillagok az égen akkor, amikor ő megszületett.

Ezek az ajándékok ugyan javarészt több idő- és energiabefektetést igényelnek, de ha valakit szeretünk, akkor megérdemel ennyi odafigyelést, ő pedig biztosan jó néven fogja venni, hogy ennyi figyelmet szenteltetek az ő születésnapjára.