24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Hétfő
21°
2023.06.09. péntek, Félix
filter.hu filter.hu

3 dolog, amire egy irodaköltöztetés során mindenképp figyelni kell

Amikor egy cégnél irodaköltöztetésre kerül sor, akkor számos dologra oda kell figyelni. Nagyon fontos, hogy jól meg legyen tervezve minden, és a terveknek megfelelően haladjunk a költözéssel. De épp ilyen fontos az is, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert mindehhez. És persze még azt is ki kell találni, hogy az új helyet hogyan rendezzük be. Nézzük részletesen is, hogy mi ez a három dolog, amire mindenképp figyelni kell ilyen esetben.

Irodaköltöztetés? Csak profi szakemberekkel!

Egy irodaköltöztetés nem egyszerű művelet, épp ezért nem bízhatjuk akárkire ezt a feladatot. Számos kisebb és nagyobb bútort el kell szállítani, általában nem is egy teherautónyi holmiról van szó, és még arra is számítani kell, hogy sok időt fog igénybe venni a szétszerelés és az összeszerelés egyaránt.

Ezért sem mindegy, hogy milyen költöztető partnerrel dolgozunk. Lehetőleg olyat keressünk, mint amilyen a Servitius és Partnerei költöztetés csapata, akik megfelelő rutinnal rendelkeznek ezen a téren is. Nagyon fontos, hogy olyan céggel szerződjünk, akinél profi szakemberek dolgoznak, akik számos nehézséggel megküzdöttek már a pályafutásuk során. A fenti cég ebben is kiváló, mert nem beugrósokkal dolgoztat, hanem egy jól betanított, megfelelő rutint szerzett, állandó csapattal érkeznek minden költöztetési feladathoz.

Ha ilyen profi céggel végeztetjük el a feladatot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden időben a helyére kerül, és minden jó kezekben lesz az út során.

Fontos a tervezés és a megfelelő tájékoztatás is!

Ha megvan, hogy kivel szeretnénk végeztetni a feladatot, akkor jön csak számunkra a munka java! Fontos, hogy pontosan megtervezzünk mindent előre. Ebbe beletartozik annak felmérése, hogy mit kell elköltöztetni és mitől kell megválni, mi szorul cserére. De az is, hogy előre megtervezzük, mi legyen az ütemterv, hogy haladjunk mindennel egyik napról a másikra.

Mindebben kifejezetten fontos részét kell képezze a kommunikáció megtervezése és végrehajtása. Ebbe beletartozik természetesen az is, hogy az ügyfeleket és partnercégeket miként tájékoztatjuk. Ez főleg akkor kifejezetten lényeges, ha az irodában, melyet költöztetünk, ügyfeleket is fogadtunk, vagy a partnereinkkel személyesen is tartjuk a kapcsolatot, rendszeres látogatói irodánknak.

De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a munkatársainkat is tájékoztatni kell! Időben, előre! Így fel tudnak ők is készülni a változásra. Lehet más útvonalon kell ezentúl munkába menniük, vagy hogy sokkal később, vagy épp sokkal hamarabb kell reggel elindulniuk. A családosoknak ez felboríthatja a napi rutinjukat. Ezért kell időben szólni erről az érintett munkatársaknak. Illetve tiszteljük is meg őket azzal, hogy nem pletykából vagy egy hivatalos ügyfeleknek szánt kommunikációból tudják meg a költözés tényét!

Tervezzük meg közösen az új irodát!

Miért ne vonhatnánk be a munkatársainkat a tervezésbe? Milyen legyen az új iroda? Mi hiányzott a mostaniból? Mi legyen közelebb? Számos hasznos tanácsot kaphatunk, ha ezeket megkérdezzük!