24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
24°
Hétfő
21°
2023.06.09. péntek, Félix
filter.hu filter.hu

Mit kell tudnom a mobiljegyek vásárlásáról?

Az elmúlt években rohamosan nőtt az okostelefonokon elérhető hasznos alkalmazások száma. Ez részben annak köszönhető, hogy Magyarország infrastruktúrája felzárkózott az európaihoz és az amerikaihoz, és egyre több területen érhetőek el okos megoldások. Ilyen például a számlák okostelefonos fizetése, a parkolás, a tömegközlekedési jegyek és az autópálya-matricák, valamint a mobiljegyek vásárlása.

Mire van szükség ahhoz, hogy okostelefonnal tudjunk tömegközlekedési jegyet vásárolni?

Először is egy okostelefonra, ami szerencsére a legtöbb embernek már van. Ezután le kell tölteni egy alkalmazást, például a VoxPay mobilapplikációt, amely elérhető az AppStore-ban és a Google Play-ben, így senki sem marad le róla. A telepítés után itt az ideje a regisztrációnak. Ezt megtehetjük egy e-mail címmel, vagy ha gyorsabban szeretnénk megoldani, akkor a Facebook- vagy Google-fiókot is választhatjuk.

Ezután eljutunk az alkalmazás felületére, és már csak azt kell eldönteni, hogy melyik szolgáltatást szeretnénk használni. A tömegközlekedési jegyek mobilon történő megvásárlásával sok időt takaríthatunk meg. Konkrétan bármikor és bárhol megvásárolhatjuk a szükséges jegyeket, könnyen rendszerezhetjük és kezelhetjük azokat, és azonnal érvényesíthetjük is őket. Minden egyes vásárlást és a kapcsolódó tranzakciókat is rögzíti az alkalmazás, így például a hónap végén láthatjuk, hogy mennyit költöttünk a tömegközlekedésre.

Megoldást kínál a parkolási és autópálya-matricákhoz is

Ha az alkalmazással parkolóhelyet vagy autópályadíj-bérletet szeretnénk vásárolni, akkor meg kell adni az autónk rendszámát és a mobiltelefonszámunkat is. Természetesen ez csak egy-két percet vesz igénybe, és máris használható.

Mindezen szolgáltatások esetében a fizetés gyors és kényelmes. Egyszerűen kössük össze bankkártyánkat a fiókkal, de ha ezt nem szeretnénk, akkor például banki átutalással is feltölthetjük az egyenlegünket. Ez utóbbi esetben tartsuk szem előtt, hogy 5-10 percet vesz igénybe a könyvelés, illetve ha banki nyitvatartáson kívül utalunk, akkor annak az összegnek a könyvelése a következő napon fog megtörténni.

Környezetbarát megoldás és kényelmes

A mobilalkalmazásokkal már nem kell papírt használni, így az egész folyamat papírmentes. Ez csökkenti a hulladék mennyiségét is, ami hozzájárul a környezet védelméhez. Nagy gondot okoz a rengeteg eldobott, használt jegy, ami nem csak a környezetet károsíthatja, hanem még a város látványát is negatívan érinti. Továbbá bosszantó lehet az is, ha utazás előtt még be kell menni egy üzletbe és megvenni a jegyet, ráadásul azt sem tudjuk, hányan várakoznak éppen, vagy mennyi ideig tart majd a sorban állás.

Az alkalmazások használatával tehát sokkal kényelmesebbé válhatnak a mindennapok, itt az ideje kipróbálni őket!