24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Három trükk, amit minden cégvezetőnek érdemes ismernie

A hatékonyság előmozdítása minden vállalat esetében egységes cél. Akad egy olyan mondás, hogy mindennek a világon a növekedés a természete, és erre egyébként pontosan a természet a legjobb példa. Azaz a stagnálás, sőt a lefelé ívelés nem szokványos, nem természetszerű. Az más kérdés, hogy kiingások előfordulhatnak, de alapvetően a pozitív tendencia lényege a folyamatos felfelé mozdulás. Ennek a megtámogatására akad néhány tanács, amit érdemes megfontolni!

1. Minőség, minőség, minőség!

Az egyik mondhatni alapvető tanács, hogy célszerű a minőséget, mint követelményt első helyre tenni. Bár ez az esetek többségében azt jelenti, hogy a kiadások mértéke nő, ellenben nem jó ötlet lineáris szemüvegen keresztül figyelni ezt a jelenséget. Hogy miért? Azért, mert a minőség megtérülése nem csak azonnali. Főleg hosszú távon válik nyilvánvalóvá, hogy megérte a megbízhatóságra voksolni, mert ennek következtében a helytállóság sem kérdéses. S nem pusztán rövid időre, hanem konkrétan hosszú távon. Ezt a típusú szemléletet ildomos a legapróbb döntésekkel kezdeni. Például a padlómatrica vásárlása pontosan ebbe a kategóriába tartozik, ahol a minőség nem képezheti vita tárgyát. Ha ez adott, akkor egyúttal zsebre vághatóak a hosszú megtérüléssel együtt járó előnyök.

2. Egyediség még akkor is, ha ez időigényes!

A sablonosság mindig gyorsabb, sőt sokszor olcsóbb út, mint az egyediség ösvényének járása. Igen, ám a kérdés leginkább az, hogy mi mindennek az ára? Hiszen a megszokottság valódi csapda, ami beleragaszt mindenkit egy adott állapotba, ahonnan aztán nagyon nehéz ki- és elmozdulni. Ezzel szemben az egyediség, az egyéniség kifejeződése roppantul vonzó, hiteles választás. Mert a végeredmény jól látható, érzékelhető, ami mellett nem lehet elmenni üzletileg sem szó nélkül.

3. Jöhet az 5S!

lean módszerek legkedveltebb eszköze az 5S, aminek a segítségével hatékonyan átformálható a munkakörnyezet, a dolgozói morál, a benti atmoszféra, s általa teljes könnyedséggel hozható létre egy rend alapú, átlátható folyamatokon nyugvó rendszer.