24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
23°
Vasárnap
24°
2023.06.08. csütörtök, Medárd
filter.hu filter.hu

Minden, amit az ipari porszívókról tudni érdemes!

Az ipari porszívók tekintetében rengeteg különféle típus megtalálható a piacon, amelyek más és más munkafolyamat során lehet használója segítségére. Így érdemes a gép kiválasztását a profikra bízni, hiszen ők tudják, hogy mely funkciók a legszükségesebb az adott feladat elvégzéséhez. Amennyiben tanácsra van szüksége, akkor ez a bejegyzés is segítségére lehet.

Az ipari porszívók hasznossága

Az ipari porszívó kifejezetten hasznos készülék, azonban annak beszerzése költséges lehet - főleg abban az esetben, ha csak évente néhány alkalommal venné hasznát az ember. Már van lehetőség azonban az ipari tisztítógépek kölcsönzésére is, így egyszerre lehet hatékony és költséghatékony is a takarítási folyamat. 

Az ipari porszívók fajtái

Az ipari porszívók csoportosíthatók azok elhelyezkedése és használati módja szerint. Ennek tekintetében létezik a sokak által kedvelt és leggyakrabban választott álló porszívó. Az ipari porszívók legközkedveltebb darabjának is vannak további típusai, amelyek befolyásolhatják a döntést. A motorok száma, valamint a törmelék összegyűjtésére szolgáló zsák típusa is ilyen tényező lehet. 

A közkedvelt álló porszívó típusai

Az egymotoros ipari porszívók a könnyedebb műfajt képviselik, azaz olyan területeken használhatók, melyeket gyorsan és hatékonyan szükséges megszabadítani az általános szennyeződésektől. Így tökéletes választás lehet irodák, szállodák vagy tantermek tisztántartásához. Ezek a gépek kifejezetten könnyűek, valamint mobilisak, így használatuk egyszerű és erőlködésmentes. 

A másik típusba tartozik a kétmotoros ipari porszívó, amely már nagyobb teljesítménnyel rendelkezik és speciálisabb szennyeződések eliminálásához használatosak. Elsősorban ipari létesítmények esetében használják, különböző veszélyes hulladéknak minősülő törmelékek összegyűjtéséhez és eltávolításához. Ezek a gépezetek nemcsak eltávolítják a szennyeződést, de közben ápolják is a felületet. 

A szűkös helyek porának réme

Az álló ipari porszívókon túl léteznek az ipari háti porszívók is, amelyek szűkös, nehezen megközelíthető helyszínek takarításánál tesznek kiváló szolgálatot. 

Szívóereje erős, így képes mindenféle szennyeződés eltávolítására, mindazonáltal annak hordozása sem problémás, hiszen ergonomikus kialakításának köszönhetően illeszkedik a használója hátára és nem terheli kórosan a felsőtestet. A kisebb kivitelezésnek köszönhetően sokkal könnyebb vele manőverezni, így lépcsők alatt, bútorok között vagy szűkebb folyosókon is hatékonyan elvégzi a dolgát.

Mindazonáltal létezik még a száraz-nedves porszívó is, amely szilárd és folyékony halmazállapotú szennyeződéseket is hatékonyan eltávolít. Csupán a terület és a szennyeződés jellegzetességén múlik az, hogy melyik lesz segítségére a munkavégzésben.

Fotó: pexels.com